Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

SMC Miro Cerar Jani Möderndorfer Alenka Bratušek

Nedelja, 6. 9. 2015, 19.45

8 let

Jani Möderndorfer prestopa v SMC? Poslanska skupina ZaAB bi razpadla.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer naj bi se z Mirom Cerarjem pogovarjal o prestopu v poslansko skupino SMC.

Kot je poročala TV Slovenija, sta se vodja poslanske skupine Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB) Jani Möderndorfer in predsednik Stranke modernega centra (SMC) ter premier Miro Cerar sestala. Cerar je za televizijo dejal, da mu je Möderndorfer posredoval informacije, da lahko v poslanski skupini ZaAB pride do krize. "V SMC prepuščamo, da se najprej zadeve odvijejo znotraj poslanske skupine ZaAB. Če bi prišlo do izstopov iz ZaAB, potem se bomo na to ustrezno odzvali," je povedal.

Bratuškova ne ve ničesar Predsednica ZaAB Alenka Bratušek ni seznanjena z domnevnimi načrti Möderndorferja o prestopu k SMC, so nam povedali v stranki nekdanje predsednice vlade. Tudi na nedavnem sestanku izvršnega odbora niso govorili o morebitnih spremembah ali razpravljali o prihodnosti stranke, pravijo v ZaAB, dodajajo pa, da se bodo v prihodnjih dneh sestali trije poslanci.

Möderndorfer se na naše klice in SMS še ni odzval.

Nasvidenje, ugodnosti Pred časom je iz poslanske skupine ZaAB, ki je na volitvah dobila štiri sedeže v državnem zboru, izstopil Peter Vilfan in se pridružil poslanski skupini DeSUS. Če izstopi še Möderndorfer, bo poslanska skupina ZaAB razpadla, saj poslovnik državnega zbora določa, da mora poslanska skupina šteti najmanj tri člane. S tem pa bo konec tudi ugodnosti, ki pripadajo poslanski skupini.

Vsaka poslanska skupina namreč zaposluje sekretarja poslanske skupine, dva strokovna sodelavca in referenta. Poleg tega je poslanska skupina upravičena tudi do sredstev za dodatno strokovno pomoč.

Poslanska skupina ima zagotovljene sedeže v delovnih telesih in odborih. Prav tako lahko določene predloge poda le poslanska skupina.

Ne spreglejte