Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 8. 2021,
12.38

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

3

Natisni članek

zapor osumljenec policija stanovanje hiša denar nakit trgovina avtomobil kraja tatovi

Torek, 17. 8. 2021, 12.38

2 leti, 9 mesecev

Kradla sta iz avtomobilov in stanovanj, eden kar med prestajanjem zaporne kazni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

3

dom vlomilec vrata varovanje | Če v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila, ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja, na policiji pozivajo, da ob tem takoj pokličete na telefonsko številko 113. Fotografija je simbolična.

Če v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila, ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja, na policiji pozivajo, da ob tem takoj pokličete na telefonsko številko 113. Fotografija je simbolična.

Policisti so pri dveh osumljencih, starih 19 in 50 let, v avgustu opravili hišne preiskave in jima zasegli več predmetov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V okolici nakupovalnih središč sta vlamljala v avtomobile, ukradla varnejše predmete in tudi ključe stanovanj, skupaj pa povzročila za okoli 40 tisoč evrov škode. 50-letnik je kazniva dejanja storil kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.   

''Bodite pozorni, ko zapuščate vozilo!'' je prvi poziv policije po nedavnih hišnih preiskavah, ki so jih ljubljanski policisti opravili avgusta pri 19- in 50-letnem osumljencu. Zasegli so jima več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in predmetov, s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kradla iz avtomobilov lastnikov, potem še iz njihovih stanovanj 

Osumljena sta v zadnjih dveh mesecih predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani opazovala oškodovance, ki so parkirali in vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem.

Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo, iz njega odtujila vrednejše predmete ter ključe njihovih stanovanj. V vozilu sta tudi poiskala naslov oškodovancev, odšla na njihov domači naslov, tam pa iz hiš in stanovanj ukradla gotovino in nakit.

''Trenutno sta osumljena šestih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40 tisoč evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine,'' so še pojasnili na policiji.

ključ BMW
Avtomoto Policija svetuje: prostoročne ključe zaprite v kovinsko škatlo

Oba že znanca policije, eden na prestajanju zaporne kazni

19-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, 50-letnik pa je kazniva dejanja izvrševal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.

''Vsem občanom svetujemo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov, prav tako pa naj ne bodo v vozilu drugi predmeti, ki jih storilci tovrstnih kaznivih s pridom izrabijo (ključi bivališč, poštnih nabiralnikov, osebni dokumenti, naslov bivanja, različne kartice za dostop do garaž). Vedno, ko vozilo zapuščate, se prepričajte, ali se je vozilo dejansko zaklenilo, poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal vozila,'' so še opozorili na policiji.

Policija
Novice Neznanca v središču Ljubljane oropala moškega
Policija
Novice Vse več vlomov v vozila, policija poziva k previdnosti
Policija
Novice Dolgoprstnež, osumljen več tatvin na Obali, v priporu
Maistra Vrsar
Novice Na Hrvaškem zaradi kraje koles kazensko ovadili Slovenca
Ne spreglejte