Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 11.27

8 let

Na vrhu Urška Čepin, Tone Pavček, Severina in Janez Janša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali leta 2012. Kateri estradniki, športniki, politiki in druge znane osebnosti ter dogodki so nas letos najbolj zanimali?

Med top iskanji so tudi letos na vrhu horoskop, igre in vreme. Tako kot lani je tudi letos večina iskanj povezanih s spletnimi skupnostmi, pa tudi Zavod za zaposlovanje ostaja med najbolj iskanimi. Najbolj iskani besedi sta poleg omenjenih tudi Facebook in YouTube.

Lanska zmagovalka izpadla, letos je najbolj iskana Urška Čepin Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je Urška Čepin, sledita ji smučarka Tina Maze in Ines Juranovič. Med prvimi desetimi so še La Toya ter pevke Špela Grošelj, Rebeka Dremelj, Saša Lendero in Tanja Žagar. Z lestvice je izpadla pevka Maja Keuc, ki je bila lani najbolj iskana.

Lestvico Slovencev zaznamuje smrt Med slovenskimi moškimi so najvišja mesta pripadla dobro poznanim in cenjenim osebnostim, ki so letos umrle. Na prvih treh mestih so Tone Pavček, Brendi in Danilo Slivnik, na petem pa Lojze Slak. Na četrtem mestu je po številu iskanj aktualni predsednik vlade Janez Janša, na lestvici pa tudi tokrat dva novinca – voditelj in smučarski skakalec v pokoju – Matjaž Tanko na devetem mestu in Primož Peterka na desetem mestu. Z lestvice sta izpadla politika Borut Pahor in Zoran Janković.

Modrijani pometli z glasbeno konkurenco Vrh lestvice najbolj iskanih domačih glasbenikov je prvič zasedla skupina, in sicer ansambel Modrijani. Sledita jim Brendi in Špela Grošelj. Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto spet pripadlo Hrvatici Severini. Vse se menja, le Severina ostaja na prvem mestu lestvic iskanj trdno zasidrana že nekaj let. Sledita ji pevki Lady Gaga in Whitney Houston, Chuck Norris pa je (presenetljivo) šele na petem mestu.

Tina Maze najbolj iskana med športniki Na športnem področju smo Slovenke in Slovenci spet najpogosteje iskali junakinjo belih strmin Tino Maze. Drugo mesto je pripadlo veslaču Iztoku Čopu, ki je tako kot Anže Kopitar na sedmem mestu novinec na lestvici. Med najbolj iskanimi športniki so še Primož Peterka, Petra Majdič, Jure Robič, Dejan Zavec, Robert Kranjec, Filip Flisar in Tomaž Humar.

Maraton, erotični film in nogomet Kot kaže, smo Slovenci resnično športni narod. Med letošnjimi dogodki smo namreč največkrat poizvedovali za ljubljanskim maratonom. Na drugem mestu je slovenski erotični film Gremo mi po svojo, na tretjem pa še en športni dogodek, evropsko prvenstvo v nogometu.

Drugi dogodki, ki so zanimali Slovence, so bili politične narave ali povezani z resničnostnimi šovi, kot je Paradise Hotel na Planet TV. Med političnimi so nas najbolj zaznamovali varčevalni ukrepi in stavka v javnem sektorju.

Janša namesto Kresalove Tudi politiki so bili letos zelo iskani. Katarina Kresal, ki je bila na vrhu lestvice lani, je letos izpadla z nje. Na prvem mestu jo je nadomestil predsednik vlade Janez Janša, na vrhu mu družbo delata še Vinko Gorenak, novinec na lestvici, in Zoran Janković. V moški družbi se je tokrat znašla le ena ženska predstavnica, poslanka Melita Župevc.

Najbolj zanimiv gospodarstvenik je Rajko Hrvatič Med slovenskimi gospodarstveniki je mesto najbolj iskanega že drugo leto zapored zasedel Rajko Hrvatič. Sledita mu Igor Akrapovič ter idejni oče najdi.si in aplikacij z govorečimi karakterji, Samo Login. V moški družbi je svoje mesto dobila tudi podjetnica in investitorka v oddaji Dober posel Daniela Bervar. Prvič sta na različnih lestvicah med najbolj iskanimi oče in sin, Zoran in Jure Janković. Zadnji je namreč deseti najbolj iskani gospodarstvenik.

Ne spreglejte