Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2012,
10.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 6. 2012, 10.28

8 let, 3 mesece

Najbolj iskana Urška Čepin in Brendi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v prvi polovici letošnjega leta.

Najbolj vroča iskanja so vreme, smučarski poleti v Planici, Urška Čepin in Brendi. Med politiki na prvem mestu ni ne predsednika vlade ne predsednika države.

Med dogodki, ki so Slovence v prvi polovici letošnjega leta najbolj zanimali, izstopajo smučarski poleti v Planici. Preostali dogodki so bili resnejše narave. Na drugo mesto so se zavihteli varčevalni ukrepi, na tretje referendum o družinskem zakoniku.

Horoskop nič več na vrhu TOP iskanje je v letošnji prvi polovici leta doživelo spremembo. Horoskop, ki je kar nekaj let zapored kraljeval na vrhu, je zdrsnil na tretje mesto. Prvo mesto je tokrat zasedlo vreme, drugo pa igre. Tudi tokrat je med prvo deseterico zavod za zaposlovanje, kar kaže na to, da je iskanje dela še vedno vroče. Novinec na lestvici je loto.

Najbolj nas je zanimala razvpita Urška Čepin Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je Urška Čepin. Prvo mesto ji je prepustila Maja Keuc, ki nas je lani zastopala na Evroviziji. Tokrat se ni uvrstila med prvo deseterico. Drugo mesto je zasedla naša odlična alpska smučarka Tina Maze. Če so slovenske ženske še kako žive, se je med slovenskimi moškimi, po katerih smo poizvedovali, znašla kar slaba polovica takšnih, ki so žal že umrli. Najpogosteje smo iskali estradnika Branka Jovanovića Vunjaka, bolj znanega pod imenom Brendi. Sledita mu Danilo Slivnik in Tone Pavček. Z lestvice sta tokrat izpadla politika Borut Pahor in Zoran Janković.

Lestvica najbolj iskanih estradnikov preseneča Presenetljiva je letošnja lestvica slovenskih estradnikov. Prvo mesto je pripadlo Brendiju, za njim so Modrijani, na tretje mesto pa se je zavihtela mlada Eva Boto, ki nas je letos zastopala na Evroviziji. Stari znanci so Perpetuum Jazzile in Jan Plestenjak. Med tujimi znanimi osebnostmi prvo mesto vedno znova in znova pripada Hrvatici Severini. Vse se menja, le Severina ostaja trdno zasidrana na prvem mestu. Sledita ji Whitney Houston in pevka mlajše generacije Lady Gaga.

Zimski športi prevladujejo med iskanji Na športnem področju smo Slovenke in Slovenci najpogosteje iskali Tino Maze, odlično smučarko, za katero, upamo, bomo lahko navijali tudi v prihodnje. Športi, povezani s snegom, na splošno prevladujejo med iskanji. Zanimivo je to, da so tudi tisti, ki se aktivno ne ukvarjajo več s tekmovalnim športom, še vedno trdno zasidrani v našem spominu.

Gorenak za seboj pustil tako Janšo kot Jankovića In že smo pri politiki. Najbolj iskano ime politika prvega polletja je: Vinko Gorenak. Za seboj je pustil tako predsednika vlade Janeza Janšo kot ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika države Danila Türka. Edina ženska predstavnica Katarina Kresal je tokrat zdrsnila – na še vedno odlično tretje mesto.

Ne spreglejte