Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2008,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 12. 9. 2008, 14.19

8 let

Nova sodna palača v Ljubljani do leta 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Minister za pravosodje Lovro Šturm je dejal, da bo nova sodna stavba, ki bo končana predvidoma leta 2011, zagotavljala optimalne delovne pogoje pravosodnih organov v Ljubljani.

"Pravosodni organi v Ljubljani sedaj delajo na skoraj 20 različnih lokacijah, z novo sodno stavbo pa za te lokacije ne bo več treba plačevati najemnin, za kar se sedaj letno porabi okoli 4,2 milijona evrov," je na današnji novinarski konferenci na ministrstvu za pravosodje dejal Šturm. Nove sodne stavbe in novi zapori Po njegovih besedah se bo z menjavo nepremičnin, ki so v upravljanju ministrstva za pravosodje, zagotovila realizacija novogradnje nove sodne stavbe in novih zaporov v Ljubljani ter na drugih lokacijah. Dodal je še, da "gre za ukrepe za zniževanje potreb po dodatnih finančnih sredstvih za reševanje prostorske stiske pravosodnih organov in zaporov, zato je uporaba rezerviranih zemljišč in objektov v lasti države gospodarna in nujna".

Glavna naloga novo ustanovljenega odbora po njegovih besedah ne bo reševanje operativnih vprašanj izgradnje, temveč da bo bdel nad potekom izgradnje in nad namensko uporabo nepremičnin, kot je bilo določeno s sklepom vlade.

Dopolnitev Bele knjige Minister za pravosodje je članom odbora danes predstavil tudi sklep vlade z dne 4. septembra letos, v skladu s katerim se je dopolnila Bela knjiga o prostorskih pogojih dela slovenskih sodišč ter Bela knjiga o prostorskih pogojih dela Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij. Vlada se je seznanila tudi s programom ukrepov za zagotovitev prostorov za potrebe pravosodnih organov in zaporov v Ljubljani in na drugih lokacijah preko menjalnih pogodb z zemljišči oziroma stavbami, ki so v lasti države.

Potočar: Dosedanje aktivnosti vlivajo upanje, da bi ta projekt lahko uspel

Predsednik novo ustanovljenega odbora in predsednik višjega sodišča v Ljubljani Jernej Potočar "izraža zadržani optimizem, da dosedanje aktivnosti vlivajo upanje, da bi ta projekt lahko uspel". "Odbor bo spremljal gradnjo in poskušal prispevati k temu, da bi se ta projekt končno uresničil," je dejal.

Tudi predsednik sodnega sveta Janez Kranjc je poudaril, da "si bo k uresničitvi projekta izgradnje sodne palače prizadeval po vseh močeh".

Ne spreglejte