Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2014,
9.45

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vreme poledica žled

Sreda, 3. 12. 2014, 9.45

4 leta, 3 mesece

Oranžni alarm: v četrtek možnost poledice in žleda (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo. V noči na četrtek in v četrtek bo na nadmorski višini nad okoli 600 metrov nevarnost poledice in žleda.

Temperature bodo v večjem delu Slovenije od 0 do 4, na Primorskem pa od 6 do 12 stopinj Celzija. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo lahko v Vipavski dolini v sunkih dosegla hitrost okoli 80 kilometrov na uro.

Žled lahko debel do centimeter Agencija za okolje (Arso) je za noč na četrtek in četrtek za vso Slovenijo razglasila oranžni alarm za poledico in žled. Meteorolog Brane Gregorčič je pojasnil, da bo na nadmorski višini med 600 in 1200 metri zmrzovalo, po nižinah pa bodo temperature ostale nad ničlo. Debelina ledene obloge bo lahko od nekaj milimetrov do morda kak centimeter." A po nižinah tega pojava ne bodo občutili," je povedal meteorolog in dodal, da katastrofalnih razmer, kakršne so bile februarja, ne pričakujejo.

Nad Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje in zaradi tega v višinah k nam priteka razmeroma topel in vlažen zrak, nad vzhodno Evropo pa je anticiklon. Na stiku teh zračnih mas so lahko v spodnjih plasteh temperature negativne, v višjih plasteh pa pozitivne, je opisal Gregorčič.

V soboto nižanje meje sneženja V petek bo oblačno z občasnim rahlim dežjem. Težišče padavin se bo v soboto premaknilo proti vzhodu, meja sneženja se bo postopno spet nekoliko spustila. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod severni do severovzhodni veter.

Na Planinskem polju zviševanje vode Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Arsa reki Pivka in Ljubljanica poplavljata na območju pogostih poplav. Pretoka obeh rek upadata. Višina vode na Planinskem polju se je v zadnjih 24 urah povišala za 46 centimetrov in se bo v naslednjih dneh še zviševala. Danes in preko noči pričakujejo dvig višine vode za 20 do 30 centimetrov.

Ne spreglejte