Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 3. 2021,
14.37

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

7

Natisni članek

policija rop

Sreda, 3. 3. 2021, 14.37

3 leta, 2 meseca

Romuni v Šentjurju oropali 72-letnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

7

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Včeraj v dopoldanskih urah so trije Romuni pot pretvezo, da zbirajo prostovoljne prispevke, oropali 72-letnega občana z območja Šentjurja. Trojica Romunov je najverjetneje goljufala tudi drugod po Sloveniji. Policija jih je pridržala. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine bodo privedeni pred preiskovalnega sodnika. 

Policija
Novice Povzročil nesrečo, nato pa policistom grozil s smrtjo

Kot so sporočili s policijske uprave Celje, je včeraj okoli 9. ure mladoletni državljan Romunije na parkirišču trgovine na ulici Miloša Zidanška v Šentjurju pod pretvezo, da je gluhonem in da zbira prispevke za gluhoneme, ustavil 72-letnega občana in ga prosil za denar.

Dogodek opazila policija

Občan se je v dobri veri, da je fant res gluhonem in da želi z zbranimi prispevki pomagati drugim gluhonemim, odločil, da bo daroval. Ko je v obrazec, ki mu ga je mladoletnik ponudil v podpis, vpisal znesek in iz denarnice vzel denar za prispevek, ga je mladoletnik grobo odrinil in mu iz denarnice vzel še preostalo gotovino. Občanu je uspelo mladoletniku iz rok iztrgati enega od ukradenih bankovcev, takrat pa sta mladoletniku pridružila še dva in z zamahovanjem proti občanu omogočila, da je mladoletnik z ukradenim denarjem zbežal v vozilo, prav tako sta do vozila stekla tudi sama.

Beg s kraja dejanja sta zaznala šentjurska policista, ki sta se tisti trenutek pripeljala mimo. "V sodelovanju z drugo šentjursko patruljo jim je uspelo storilce kmalu po dejanju ustaviti in jim odvzeti prostost. Vse tri smo pridržali. Gre za romunske državljane, stare 16, 19 in 37 let. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa jih bomo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih smo jih še oglobili," so ob tem pojasnili na policiji.

Kot še dodajajo, je trojica Romunov najverjetneje goljufala tudi drugod po Sloveniji. Dva od njih sta bila v preteklosti zaradi goljufij in tatvin obravnavana že na območjih Madžarske, Belgije, Švedske in Španije. "Goljufi, ki pod pretvezo človekoljubnih del zbirajo denar za razne organizacije oziroma različna društva, so pri goljufijah izredno spretni in prepričljivi. Običajno imajo ponarejena dovoljenja organizacij za zbiranje denarja ter delno izpolnjene sezname s podpisi darovalcev, da so videti bolj pristno. Občane opozarjamo, naj bodo previdni in naj ne nasedajo prevarantom, ki pod različnimi pretvezami na parkiriščih trgovin in ustanov ter po mestnih ulicah zbirajo sredstva," so še opozorili na celjski policijski upravi.

Slovaška Češka meja
Novice Slovaška uvaja policijsko uro, na Češkem največ hospitaliziranih do zdaj #video
Ne spreglejte