Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2024,
9.25

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

napad Rusija Ukrajina

Petek, 19. 4. 2024, 9.25

1 teden, 6 dni

V silovitih ruskih napadih na Ukrajino več mrtvih, med njimi tudi otroka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Posledice ruskega napada na regijo Dnipropetrovsk | Posledice ruskega napada na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk, kjer je bilo ubitih najmanj osem ljudi. | Foto Reuters

Posledice ruskega napada na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk, kjer je bilo ubitih najmanj osem ljudi.

Foto: Reuters

V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Dnipropetrovsk je bilo ponoči ubitih najmanj osem ljudi, med njimi dva otroka, še 18 pa je bilo ranjenih, je danes sporočilo ukrajinsko notranje ministrstvo. O napadih poročajo tudi iz ruske regije Belgorod, kjer oblasti trdijo, da je zračna obramba sestrelila 25 ukrajinskih dronov. Napad ni terjal žrtev.

Po navedbah ukrajinskega notranjega ministrstva je šest oseb, med njimi dva otroka, stara šest in osem let, umrlo v kraju Sinelnikovski. Še dve osebi sta bili ubiti v Dnipru, kjer je bilo ranjenih tudi 16 ljudi.

Skupno je sicer Rusija ponoči proti Ukrajini izstrelila 22 raket in 14 brezpilotnih letalnikov, je sporočila ukrajinska vojska in dodala, da je zračna obramba sestrelila 29 ruskih izstrelkov.

Fotogalerija
1 / 7

Ukrajinske sile prvič sestrelile ruski bombnik dolgega dosega

O napadih medtem poročajo tudi iz ruske obmejne regije Belgorod. Zračna obramba je nad regijo sestrelila 25 ukrajinskih brezletalnikov, je sporočil guverner Vjačeslav Gladkov. Dodal je, da napad ni terjal žrtev, je pa bilo poškodovanih več stavb.

Ukrajina je danes prav tako sporočila, da so njene sile prvič sestrelile ruski bombnik dolgega dosega tu-22M3, s katerim je Moskva po navedbah Kijeva izvajala napade z manevrirnimi raketami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na ukrajinskem obrambnem ministrstvu so po poročanju AFP sporočili, da so letalo zadeli približno 300 kilometrov od meje z Ukrajino. "Po zadetku je bombnik uspel poleteti nad Stavropol, kjer je nato strmoglavil," so še zapisali.

Obrambno ministrstvo v Moskvi je kasneje po navedbah ruske tiskovne agencije Tass potrdilo, da je "rusko letalo Tu-22M3 strmoglavilo nad okrajem Stavropol na jugu države med vračanjem v bazo po opravljeni nalogi". Piloti naj bi se pravočasno izstrelili iz letala, vendar je najmanj eden od štirih članov posadke umrl. Še dva so prepeljali v bližnjo bolnišnico, medtem ko se iskanje četrtega nadaljuje, je nato na omrežju Telegram sporočil guverner Stavropola Vladimir Vladimirov.

Volodimir Zelenski
Novice Aretirali osumljenca za pomoč pri načrtovanju atentata na Zelenskega
Laser ognjeni zmaj
Novice Britanci v Ukrajino pošiljajo orožje, ki bi imelo "ogromne posledice" za konflikt v Evropi
Robot Ratel S
Novice Poglejte, kako ukrajinski robot kamikaze uniči most #video
Ne spreglejte