TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 1. 2016,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Srbija

Torek, 19. 1. 2016, 9.54

8 let

Šok v srbskem taboru: vratar odšel tik pred odločilno tekmo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Srbsko reprezentanco danes čaka odločilna tekma za napredovanje v drugi del EP. Izbranci Dejana Perića se bodo pomerili z Makedonijo. Pred tekmo so nepričakovano ostali brez enega vratarja.

Na evropskem prvenstvu v rokometu se bo danes v skupinah A in B odločalo o tem, kdo bo napredoval v drugi del tekmovanja. Srbija se bo na Poljskem v sosedskem obračunu pomerila z Makedonijo. Če želi napredovati, mora nujno premagati sosede. Da bo njena naloga še težja, je poskrbel Slaviša Đukanović.

Srbski vratar je presenetil z odhodom. Le dan pred zadnjim srečanjem v skupinskem delu je zapustil reprezentančni tabor. Razlog za nepričakovano dejanje je razkril na družbenem omrežju Facebook, kjer je pojasnil, da se ni dobro ujel s prvim vratarjem srbske izbrane vrste Darkom Stanićem. "Dragi navijači in prijatelji! Zaradi slabe organizacije in neodgovornega obnašanja nekaterih posameznikov v reprezentanci se vračam v Srbijo, nato pa bom odšel v Francijo, da se bom čim prej priključil svojemu klubu v pripravah na drugi del sezone," je zapisal 36-letni vratar Saint Raphaela. Dodal je, da je odločitev sprejel po dolgem razmisleku.

Spremlja ga čista vest. ''Samo jaz vem, koliko sem se žrtvoval za to reprezentanco. S Stanićem se nisem mogel ujeti, selektor pa je za tekmo z Makedonijo izbral Marijanca. Želim mu veliko sreče, tako kot ekipi,'' je sporočil izkušeni Đukanović.

Perić ni bil zadovoljen z njegovo formo

Na dvoboju z Makedonijo bo tako selektor Dejan Perić, stari znanec slovenskih rokometnih igrišč, na položaju vratarja računal na Stanića in Marijanca. "Nisem zadovoljen s formo Đukanovića, zato sem ga zamenjal. To je moja pravica," je po poročanju srbskega časnika Sportski žurnal pojasnil nekdanji vratar celjskega kluba.

Danes ga čaka odločilen spopad na EP. Če njegovi varovanci ne bodo premagali Makedonije, s katero se je slovenska izbrana vrsta dvakrat pomerila v pripravljalnem obdobju (in dvakrat remizirala), se bodo od evropskega prvenstva poslovili po le treh nastopih.

Ne spreglejte