Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
19. 5. 2013,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 19. 5. 2013, 18.04

8 let

Alič in Einfaltova tretjič zapored prva na Osolniku

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gorski tekač Simon Alič in mlada smučarska tekačica Lea Einfalt sta že tretje leto zapored zmagala na uvodni tekmi slovenskega pokala v gorskih tekih, teku na Osolnik.

Tudi letos so gorski tekači sezono pokala začeli s tekom na Osolnik. Marsikdo se spomni slabega vremena na lanskem teku, letos pa je bilo povsem drugače. Sonce in prijetne temperature za tek so udeležencem pomagali na tradicionalni 4,7 kilometrov dolgi progi (525 metri višinske razlike) proti 858 metrov visokemu vrhu.

Profil proge, ki se začne z ravninskim delom, konča pa z izjemnim strmim vzponom proti cerkvi svetega Mohorja in Fortunata, očitno najbolj odgovarja Simonu Aliču, ki je zmagal že tretjič zapored. Tokrat je v cilj pritekel v času 25:53, osvojil pa je tudi naslov državnega prvaka med veterani. "Prva dva kilometra mi je šlo zelo težko, šele na sredini vzpona sem malo prišel k sebi, potem pa je šlo čedalje lažje. Na klancih sem bolj domač kot na ravnini," je v cilju dejal Alič, ki je priznal, da je malo čutil noge od teka na Blegoš, kjer je zmagal dan prej. Član ŠD Nanos je postal že serijski zmagovalec slovenskih tekov, še posebej odmevna pa je bila njegova zmaga pred tednom dni v Planici, kjer je v teku na velikanko ugnal tudi večkratnega evropskega prvaka v gorskih tekih, Turka Ahmeta Arslana: "To je bil super občutek. Do zadnjim metrov ne več ali boš zdržal ali ne. Navijači na letalnici so naredili super vzdušje, tako da se je vse odlično izteklo." Drugo mesto je osvojil Gašper Bregar, ki je zaostal 41 sekund, imel pa je varno prednost pred Bojanom Ambrožičem, ki je bil tretji.

Einfaltova si je za rojstni dan "podarila" zmago

Tudi med dekleti je zmagovalka ponovila lanski uspeh. Smučarska tekačica Lea Einfalt, bronasta z mladinskih olimpijskih iger v Innsbrucku, je na vrh Osolnika pritekla v času 32:17 in kot mladinka premagala vso konkurenco.

"Za rojstni dan sem si želela zmago in to sem uresničila. Ko sem videla, da mi dobro gre in imam prednost, sem nekoliko znižala tempo, tako da se nisem povsem izčrpala, tako da bo še nekaj moči ostalo za praznovanje," je dejala Einfaltova, ki je na dan tekme praznovala 19. rojstni dan: "Po mesecu odmora v aprilu smo se že začeli pripravljati na naslednjo sezono, a imam letos nekaj ambicij tudi v gorskih tekih. Ker sem zadnje leto mladinka želim nastopiti na svetovnem prvenstvu in z dobrim rezultatom zaključiti mladinsko kategorijo." Drugo mesto je osvojila Neja Kršinar (33:01), ki je osvojila maksimalno število točk med članicami, tretja pa je bila Andreja Godec (34:34). Med mladinci je bil najhitrejši Anže Božič, ki je bil absolutno peti.

Ne spreglejte