Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
18. 4. 2012,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 18. 4. 2012, 11.28

8 let

Kolarič: Želim si konstantnih skokov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rekorderka v skoku v daljino Nina Kolarič že ima normo za nastop na olimpijskih igrah v Londonu, tako da se lahko mirno pripravlja na sezono. Težave z gležnjem so (skoraj) pozabljene.

Prvo oviro, s katero se mnogi spopadajo v olimpijski sezoni – doseg norme, je Nina Kolarič preskočila že lanskega avgusta, ko je na domači tekmi na Ptuju v idealnih pogojih pristala pri 667 cm in za dva centimetra preskočila B normo, kar jo pelje v London. ''Največje breme s psihološkega vidika je res že za mano, saj normo že imam, a to še ni konec. Normo želim potrditi tudi letos, cilj pa je tudi A norma (675 cm). Priprave potekajo dobro, z napredkom sem zadovoljna, tako da lahko z optimizmom zrem v sezono," pravi 25-letna Ptujčanka, ki ima že izkušnje z olimpijskih iger, saj je nastopila že v Pekingu leta 2008, a je bila tam bolna in ni mogla pokazati vsega, česar je bila sposobna.

Pozimi ni tekmovala

Enega največjih uspehov kariere je Kolaričeva dosegla na evropskem dvoranskem prvenstvu v Torinu leta 2009, ko je končala na nehvaležnem četrtem mestu, kljub temu pa ni ljubiteljica zimskih sezon. Tudi letos se je nastopom v dvorani odpovedala: ''S trenerjem sva načrtovala, da v dvorani ne tekmujem, saj bi bilo potem potrebno graditi tri vrhove, zimski pa bi takoj sledila poletna sezona. Odločila sva se, da je bolj pametno, da zimsko sezono izpustim. Res je, da sem dosegla najboljšo uvrstitev prav na zimskem prvenstvu, a mi je zima vedno predstavljala tisti drugi plan tekem, ker sem imela pozimi običajno vedno kakšne težave. "

Težav z gležnjem nima, želi skoke iz leta 2008

Zdravje je eden izmed predpogojev za uspeh v športu. Atletinja z osebnim rekordom 678 cm (Ptuj, 2008) se tega dobro zaveda, saj ji v zadnjih sezonah zaradi težav z gležnjem ni šlo vse po načrtih, sedaj pa upa, da bo letos drugače. ''Težave z gležnjem, ki so mi povzročale največ težav, so sedaj odpravljene. Za razliko od prejšnjih let lahko na normalno treniram. Skačem sicer z bandažo, a bo to najverjetneje moja stalnica," je še dodala Kolaričeva, ki natančnega plana tekem še nima: ''Računam, da bom s tekmami začela sredi maja, kakšen bo točen urnik, pa še ne vem. Zagotovo pa bom nastopila na evropskem prvenstvu v Helsinkih in na olimpijskih igrah v Londonu."

''O rezultatih zelo nerada govorim, želja pa je, da se vrnem v formo iz leta 2008, ko sem bila konstantna v skokih okoli 660 cm. Verjamem, da le iz konstantnih skokov lahko narediš vrhunskih rezultat, zato je to moj glavni cilj. V tem primeru je mogoč tudi osebni rekord," je pogovor zaključila rdečelasa atletinja.

Ne spreglejte