Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2016,
14.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

atletika Maja Mihalinec Marina Tomič

Sobota, 20. 2. 2016, 14.55

6 let, 7 mesecev

Mihalinčeva znova uspešna, Renner ostaja brez norme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Mihalinec (Velenje) je na dvoranskem atletskem prvenstvu v Celju prepričljivo zmagala v teku na 60 m in s časom 7,27 sekunde ponovno potrdila normo (7,32) za svetovno prvenstvo marca v Portlandu.

Normo za to tekmovanje ima tudi Marina Tomič (Kladivar), ki je bila z 8,32 manj zadovoljna kljub zmagi na 60 m ovire. Med atleti je na 60 m ovire z 8,17 slavil Gregor Kokalovič (Krka), ki je bil nato še drugi na 60 m. Na tej razdalji je v enem najbolj izenačenih tekov v zgodovini slovenske dvoranske atletike slavil njegov klubski kolega iz novomeške Krke Blaž Brulc, ki je tako kot Kokalovič tekel 6,85 sekunde in po ogledu fotofiniša slavil s petimi tisočinkami prednosti.

Tretji je bil Jan Kramberger (Mass), tako kot on pa sta 6,87 na naslednjih dveh mestih tekla tudi najboljši slovenski sprinter zadnjega obdobja Jan Žumer (Mass), ki je za tisočinko zaostal za Krambergerjem, obenem pa je za pet tisočink prehitel Ahaca Morettija iz Krke. Lara Omerzu (Brežice) je v skoku v višino zmagala z 1,80 metra.

Slovenska rekorderka Tina Šutej (Mass) je za zmago v skoku s palico preskočila 4,20 m tako kot Sara Berčan (Olimpija), vendar je imela manj neuspešnih poskusov. Nina Djordjevič (Velenje) je v skoku v daljino slavila s 6,35 m, Saša Babšek (Slovenska Bistrica) v troskoku s 13,60 m pred Petro Koren (Kronos, 13,49 m), Lara Omerzu (Brežice) pa je v skoku v višino zmagala z 1,80 metra.

"Želim si, da bi se spočila"

"V kvalifikacijah sem načrtovala sproščen tek, vendar sem kljub temu, da sem na koncu malo spustila intenzivnost, tekla odlično, 7,39. V finalu sem nato le za stotinko zaostala za osebnim rekordom, ki ga skušam izboljšati že nekaj časa. Prvih 30 m nisem tekla najbolje, na startu se še lovim, drugi del pa mi steče. Ne vem, kaj lahko pričakujem na SP, skušala pa bom odteči svoj najboljši izid. Sedaj že nastopam na večjih mitingih v močnejši konkurenci, je pa to zaradi številnih potovanj, ki jih nisem vajena, tudi dokaj naporno. Želim si, da bi se spočila in pridobljene izkušnje prenesla na nastop v Portlandu," si je zaželela Mihalinčeva.

Na 60 m je bila skoraj pol sekunde pred Anito Horvat (Mass, 7,72), ne visokih ovirah pa je Tomičeva, ki je v kvalifikacijah slavila z 8,21, le za pet stotink ugnala Joni Tomičič Prezelj (Olimpija, 8,37) in za sedem Niko Glojnarič (Brežice, 8,40).

"V obeh tekih sem naredila isto napako, v finalu pa še večjo in zato slabši čas. Na treningih imam veliko boljše izide, zadnje tri ovire pa sem v kvalifikacijah tekla dobro, tudi ritem sem stopnjevala. Škoda, da so ponovili prvi start v finalu, ker sem imela dober ritem, v ponovljenem startu pa sem že v prvih dveh korakih klecnila, na koncu pa sva se s tekmovalko na sosednji progi udarjali, ta tek je bil zato zelo adrenalinski, kot že dolgo ne in je šlo v zaključku bolj kot ne za reševanje izgubljenega položaja", je pojasnila Tomičeva. "To je bil moj daleč najboljši tek doslej v sezoni. Dala sem vse od sebe, vse se je izšlo in sem dosegla osebni rekord. Sem zelo zadovoljna in imam več samozavesti, več gotovosti vase," pa je povedala Tomičič Prezljeva.

For the end of the comeback season - national champion with the season best! 󾭞🏼 Now back to work to get ready for the... Game time in the summer! ☺️ #patience #persistance #hardwork and looooots of love! ☺️

Posted by Nina Djordjevič on Saturday, 20 February 2016

Renner bi moral skočiti sedem centimetrov več (5,77 m) od svojega državnega rekorda, da bi si priboril nastop za SP, toda na 5,41 m, kar bi bil njegov izid sezone, je bil trikrat neuspešen. "Po zelo uspešnih pripravah sem se nadejal, da bi lahko dosegel normo. Žal pa sem v drugi polovici januarja med tekmo v Celju grdo padel v korito za odriv in sem izgubil štiri ključne tedne, saj je v tem obdobju največ tekem. Tako sem z današnjim DP zaključil zimsko sezono in si želim, da bi se ponovilo lansko leto, ko pozimi prav tako nisem bil uspešen, izjemno dobro pa sem nato opravil poletno sezono. Tokratna je še posebej pomembna zaradi OI," je dejal Renner, ki že ima normo za OI.

"V pripravah na sezono sva se s trenerjem odločila, da ne bova lovila norme za dvoransko SP, ker je 4,71 m glede na mojo trenutno formo nedosegljivo. Decembra in januarja mi ni steklo, tudi s polnega zaleta nisem vadila. Prišla pa sem na prvo tekmo v sezoni, ker šteje za DP. V zadnjih štirih tednih pa mi gre precej bolje in bom takoj nadaljevala s pripravami na poletno sezono, da čim preje dosežem normo za OI v Riu, ki je 4,50 m," je po svoji edini tekmi zime povedala Šutejeva.

"Odlična sobota, zmaga na ovirah, na 60 m sem ob zmago zaradi tisočink. Norma za SP je žal predaleč, prav tako pa sem prepozno dosegel normo za balkansko prvenstvo. Tako da sedaj končujem dvoransko sezono, ki sem jo začel pozneje zaradi poškodbe mečne mišice. Pričakujem pa, da bom z lahkoto stekla sezona na 200 m na prostem, kjer je moj cilj nastop na EP, upam pa, da mi bo to uspelo tudi na 100 m", je dejal Kokalovič.

"Finalni tek na 60 m je bil zelo napet, do razglasitve se ni veselo, kdo je na katerem mestu. Vesel sem tudi za Kokaloviča, ki se je vrnil po poškodbi. Danes je bil res lep zaključek zimske sezone. Prvič sem več pozornosti posvetil tudi zimski sezoni in ta je sedaj lepa popotnica za sezono na prostem. Če se bo prikazala priložnost za nastop na kakšnem velikem tekmovanju, jo bom izkoristil," je napovedal Brulc.

"Vračam se po poškodbi in je kar težko, ker je treba spet dobiti občutke za zalet, skok. Pred sezono sem sicer imela kar velike apetite, vendar sem sedaj, ko sem dosegla izid sezone, vendarle zadovoljna in si želim, da bi bilo še bolje v poletni sezoni," je dejala Djordjevičeva. "Zadnje čase sem imela veliko težav s peto in dolgo nisem mogla vaditi tehnike in sem le tekmovala. Danes sem vesela, ker sem s slabo tehniko skakala tako daleč," pa je povedala Babškova.

Ne spreglejte