Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
9.25

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Neja Kršinar Mitja Krevs Primož Kobe novomeški tek

Sreda, 30. 9. 2020, 9.25

3 leta, 7 mesecev

Na Novomeškem polmaratonu tudi boj za naslove državnih prvakov v tej disciplini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Novomeški 1/2 maraton | V nedeljo bodo v Novem mestu gostili Novomeški polmaraton, ki bo štel tudi za državno prvenstvo. | Foto Novomeški 1/2 maraton

V nedeljo bodo v Novem mestu gostili Novomeški polmaraton, ki bo štel tudi za državno prvenstvo.

Foto: Novomeški 1/2 maraton

V nedeljo, 4. oktobra, bodo v Novem mestu pripravili tretji polmaraton, ki bo štel tudi za državno prvenstvo na 21 kilometrov. Kot to velja že nekaj let, mora biti za nastop na DP tekmovalec član atletskega kluba. Organizatorji so morali v času pandemije tekmo pripraviti po smernicah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Osrednji del prireditve bo v nedeljo, ko bo na Novem trgu, na Seidlovi cesti, ob 10. uri štart teka na 21.097 metrov. Na ta dan bo od 7.30 v Kulturnem centru Janeza Trdine mogoče dvigniti štartne številke in darilne pakete. Razglasitev rezultatov bo ob 13. uri.

Štartne številke bo mogoče dvigniti že od petka, 2. oktobra, od 16. ure ter tudi v soboto, ko bo ob 16.45 štart nordijske hoje in pohoda, pet minut pozneje pa bo odprtje novomeškega polmaratona.

Ob 17. uri v soboto bo nato štart tekov na 6,5 in 10 kilometrov. Ob 18.15 bo sledil tek s psi, ob 18.30 podelitev nagrad, ob 18.45 pa predstavitev vabljenih tekmovalcev za nedeljski tek na 21 kilometrov.

Organizator Novomeškega polmaratona Primož Kobe je prejšnji konec tedna na državnem prvenstvu v cestnem teku na 10 kilometrov, ki je bilo izpeljano v okviru Konjiškega maratona, zasedel 3. mesto, za zmagovalcem Mitjo Krevsom in Rokom Puharjem.  | Foto: Matic Ritonja/Sportida Organizator Novomeškega polmaratona Primož Kobe je prejšnji konec tedna na državnem prvenstvu v cestnem teku na 10 kilometrov, ki je bilo izpeljano v okviru Konjiškega maratona, zasedel 3. mesto, za zmagovalcem Mitjo Krevsom in Rokom Puharjem. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Organizatorji pričakujejo udeležbo najboljših slovenskih tekačev na dolgih progah. Lanski zmagovalec in rekorder proge Mitja Krevs se bo pomeril z organizatorjem polmaratona in olimpijcem Primožem Kobetom, v ženski konkurenci pa pričakujejo zmagovalko prvega polmaratona Nejo Kršinar in branilko naslova, olimpijko Tunde Szabo, ki prihaja iz Madžarske.

Večina trase poteka po trdi asfaltni podlagi z dvema krajšima odsekoma z utrjenim makadamom. Na 21 kilometrov bodo tekači najprej naredili krog v središču mesta, dolg 6,5 kilometra, po katerem bo potekal tudi rekreativni tek. Nadaljevali bodo z večjim krogom ob dolini reke Krke. Limit polmaratona bo tri ure, štart in cilj bosta na Seidlovi cesti.

NIJZ je zeleno luč za novomeški polmaraton prižgal 11. septembra. Štart bo potekal v štirih conah s približno minutnimi razmaki. Vstop vanje bo mogoč le z maskami. Tekmovalci bodo v štartne bloke razporejeni glede na prijavljene čase. Gledalci bodo lahko na štartno-ciljnem prizorišču le z masko, pripravili pa so tudi neposredni televizijski prenos tekmovanja.

Preberite, kako je bilo na 8. Konjiškem maratonu:

Konjiški maraton 2020
Sportal Z masko na tekaški maraton. Kdo pravi, da se ne da? #video

 

Ne spreglejte