Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
7. 7. 2013,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Usain Bolt diamantna liga Kirani James

Nedelja, 7. 7. 2013, 18.21

8 let

VIDEO: Bolt: V Moskvi boste spremljali pravi šov

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovni rekorder Usain Bolt je na sobotnem mitingu diamantne lige v Parizu v teku na 200 metrov zmagal z najboljšim izidom sezone 19,73. Pravi, da bo na svetovnem prvenstvu uprizoril velik šov.

"Ljubim Pariz! Tu se vedno počutim odlično. Kot vidite, prihajam v formo," je po teku, ki si ga je v živo ogledalo prek 50.000 gledalcev na štadionu Stade de France dejal Usain Bolt. Jamajčan je prepričan, da bo na svetovnem prvenstvu v Moskvi spektakularno vzdušje: "Še vedno morava s trenerjem popraviti nekaj napak. Vse je usmerjeno v svetovno prvenstvo. Tam boste videli velik šov. Vzdušje bo neverjetno in na to želim biti pripravljen."

Navdušili tudi Kemboi, James in Diababa

Bolt pa ni bil edini atlet, ki je navdušil gledalce v francoski prestolnici. Že v samem začetku atletskega večera sta gledalce na noge spravila LaShawn Merritt in Kirani James, ki sta se udarila v teku na 400 metrov. James, olimpijski prvak iz Londona, je bil v zaključku močnejši in je zmagal z izidom sezone 43,96. "Tokrat sem nekoliko hitreje pretekel prvih 200 m. Nisem želel predse spustiti LaShawna, saj ga je težko ujeti in prehiteti. Na takšne tekmece je vedno treba biti pozoren," je povedal mladi šprinter z Grenade, ki se zaveda, da bo tekma v Moskvi nekaj posebnega: "Vreme, forma, pogoji … vse bo igralo pomembno vlogo. V finalu bo še sedem drugih tekačev."

Za enega vrhuncev mitinga so poskrbeli tudi tekači na 3000 metrov z zaprekami, še posebej to velja za olimpijskega prvaka Ezekiela Kemboija in novega evropskega rekorderja Francoza Mahiedineja Mekhissi-Benabbada. "To je bila odlična tekma. Počutim se dobro, vem, da sem močan. Najbolj pomembno pa je, da zmagam v Moskvi. Temu bodo posvečeni vsi treningi. Vesel sem tudi za Mekhissija. Je moj dober prijatelj in v Moskvi mu želim vse najboljše," je dejal Kemboi, ki je zmagal s časom 7:59,03 in se kot prvi letos spustil pod mejo osmih minut. Nov evropski rekord, ki ga je odtekel drugouvrščeni Francoz, pa sedaj znaša 8:00,09.

Za četrti najboljši izid sezone na svetu je v teku na 5000 metrov poskrbela Tirunesh Dibaba. "Lahko bi tekla še hitreje, če bi narekovalke tempa ostale dlje na stezi. V Moskvi želim nastopiti v teku na 5000 in 10.000 metrov, naslednje leto pa debitirati v maratonu," pravi trikratna olimpijska prvakinja, ki je zmagala s časom 14:23,68.

Ne spreglejte