Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2021,
18.10

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Mercedes alpine Formula 1

Torek, 16. 2. 2021, 18.10

2 leti, 8 mesecev

F1

Alpine bo predstavil dirkalnik na isti dan kot Mercedes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
formula 1 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Predsezona formule 1, ki tradicionalno pomeni predstavitve novih dirkalnikov za prihajajoče leto, dobiva obrise. Potem ko so v ponedeljek pri McLarnu kot prvi v karavani že razkrili bolid za novo sezono, so zdaj še pri treh moštvih določili datume. Svetovni prvak Mercedes in Alpine, nekdanji Renault, bosta dirkalnika razkrila na isti dan, 2. marca.

Pri ekipi Alpine, do lanske sezone Renaultu, v kateri se bo v karavano vrnil tudi sicer po kolesarski nesreči trenutno poškodovani nekdanji svetovni prvak Španec Fernando Alonso, so danes določili datum predstavitve prvega dirkalnika. To bo 2. marec, na isti dan, kot bo svoje novo orožje predstavil tudi največji favorit za nov naslov, nemški mercedes.

Prvenec oziroma prvo predstavitev pod svojim imenom po več kot 60 letih pa bo doživela tudi ekipa Aston Martin. Dosedanji Racing Point bo pod novim imenom bolid predstavil dan pozneje, 3. marca. Kot ekipa s tem imenom so pri Astonu Martinu v formuli 1 namreč prvič sodelovali že leta 1959, a so se nato po sezoni 1960 umaknili.

V koledarju predstavitev tako skoraj ni več sivih lis. Še ta teden (19. februarja) bodo imeli predstavitev pri Alpha Tauriju, naslednji (22. februarja) pa pri Alfi Romeo. Ferrari bo imel kar dve predstavitvi, 26. februarja dirkačev in 10. marca dirkalnika, Williams pa je datum postavil na 5. marec. Datumov predstavitev tako še nista določila le Red Bull in Haas.

Uradno testiranje pred novo sezono bo letos potekalo med 12. in 14. marcem v Bahrajnu, kjer se bo nato 28. marca tudi začela nova sezona.

Preberite še:

Sportal McLaren kot prvi "razkril karte"
Fernando Alonso
Sportal Znano je, kako hudo jo je skupil Fernando Alonso
Portugalska, formula 1
Sportal Formula 1 letos tudi na Portugalskem
Ne spreglejte