Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
10. 6. 2012,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Max Biaggi

Nedelja, 10. 6. 2012, 15.23

8 let

Biaggi še zna, Wilson pokoril kavboje (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vrhunec vikenda je VN Kanade v Montrealu. Kaj je še dogajalo na asfaltu? Justin Wilson je v indycarju prvič zmagal na ovalu. Max Biaggi je v superbiku navdušil z dvema zmaga v Misanu.

Sedma dirka indycarja Wilsonu

Napaka Grahama Rahala (Ganassi) v predzadnjem krogu (rahlo je zadel v zid) in dirko prvenstva indycar v Texasu je dobil nekdanji dirkač formule 1 Justin Wilson (Coyne). Za Britanca je to druga zmaga v tem tekmovanju in sploh prva na ovalnih dirkališčih. Na zmagovalni oder se je uvrstil še Ryan Briscoe (Penske). Scott Dixon (Ganassi), ki je vodil večji del dirke, se je zavrtel v 173 krogu; branilec naslova in njegov ekipni kolega Dario Franchitti pa je po dodatnem postanku zaostal tri kroge in bil 14. Will Power (Penske) je kljub le osmemu mestu (kazenska vožnja skozi bokse zaradi blokiranja Tonyja Kanaana) po sedmi preizkušnji sezone zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Logano s "pola" do zmage

Nedeljsko dirko nascarjevega "sprint cupa"v Teksasu je s prvega štartnega mesta začel Joey Logano (Toyota). Zmagovalec prejšnje dirke in večkratni prvak Jimmie Johnson (Chevrolet) je s 24. kvalifikacijskim časom dosegel najslabšo uvrstitev v sezoni. Na dirki se je zgodilo, kar se v nascarju poredko: zmagal je dirkač s "pola". Logano, ki šteje vsega 22 let, je za svojo drugo zmago in prvo po 104 dirkah v prvem delu dirke za sabo zadržal branilca naslova Tonyja Stewarta (Chevrolet) in v zaključku veterana 53-letnega Marka Martina (Toyota).

Oulton Park je gostil BTCC

Po dobrem mesecu dni se s četrtim dirkaškim vikendom v sezoni nadaljuje britansko prvenstvo turnih avtomobilov (BTCC). Prvo od treh dirk v Oulton Parku je dobil aktualni prvak Matt Neal (Honda). Delo mu je olajšal Jason Plato (MG6), ki zaradi tehnične okvare ni mogel štartati s "pole positiona". Z zmago na drugi dirki je vodstvo v točkovanju povečal Gordon Shedden (Honda). Dramatični finale zadnje dirke dneva je 0,3 sekunde pred Platom dobil Neal.

Biaggi slavil z 10. štartnega mesta

Svetovno prvenstvo v superbiku je prvo polovico sezone zaključčilo v italijanskem Misanu. Po prvi dirki je vodstvo v točkovanju povišal nekdanji dirkač MotoGP-ja Max Biaggi (Aprilia). Štartal je kot 10., a zmagal. Še večji podvig je uspel branilcu naslova Carlosu Checi (Ducati), ki se je na drugo mesto pripeljal s 16. štartnega. Na štartu sta pridobila štiri oziroma sedem mest, nato pa za razliko od najboljših z začetka dirke uspela ohraniti pnevmatike. Tako sta se iz kroga v krog prebijala proti vrhu.

S tretjim mestom je presenetil Davide Giugliano (Ducati). Sedmi dirkaški vikend v sezoni Biaggi zapušča z dvema zmagama, saj je dobil tudi popoldansko dirko. Tokrat se je v vodstvo prebil že v prvem krogu in ga do konca ni več izpustil. S petimi sekundami zaostanka sta drugo oziroma tretje mesto osvojila Jonathan Rea (Honda) in Leon Haslam (BMW).

Ne spreglejte