Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
12. 12. 2017,
16.26

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Max Biaggi Marc Marquez

Torek, 12. 12. 2017, 16.26

6 let, 4 mesece

Nekateri menijo, da še ni dosegel vrhunca #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Marc Marquez | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekateri menijo, da Marc Marquez, štirikratni svetovni prvak v MotoGP, še ni dosegel svojega vrhunca v motociklizmu. Tako meni tudi nekdanji vrhunski italijanski motociklist Max Biaggi.

Marc Marquez, voznik Honde, je v letošnjem svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP premagal voznika Ducatija Andrea Doviziosa. Razlika med njima je bila na koncu 38 točk. Španec je v zadnjih petih sezonah dosegel štiri naslove svetovnega prvaka. Pri 24 letih pa je postal najmlajši dirkač, ki mu je to uspelo. Pred tem je ta rekord držal nihče drug kot Valentino Rossi, ki je ta mejnik dosegel pri 25 letih.

Max Biaggi je prepričan, da bo Marc Marquez še veliko dosegel v svoji karieri. | Foto: Guliverimage/Getty Images Max Biaggi je prepričan, da bo Marc Marquez še veliko dosegel v svoji karieri. Foto: Guliverimage/Getty Images

Postal je najmlajši

Biaggi, ki je svoj prvi nastop v najmočnejšem razredu zabeležil šele pri svojih 26 letih, je prepričan, da ima Marc pred seboj še veliko uspehov.  "Marquez je svetovni prvak, ker je preprosto najboljši. Samo poglejte, kaj vse mu je uspelo pri 24 letih. Po mojem mnenju je najbolj zanimivo, da še ni dosegel najvišje ravni, tako da najboljše še prihaja," je za italijanski magazin Motosprint povedal Biaggi.

Biaggi je prav tako prepričan, da bi Marquez prvenstvo lahko dobil tudi na Ducatiju. "Danes so trije ali štirje dirkači zelo skupaj. Mislim, da so motocikli danes kar enakovredni, zato menim, da če bi ga posadili na drug motocikel, bi še vedno zmagal. Torej to pomeni, da bi Marquez lahko zmagal tudi na ducatiju."

To ni samo sreča, to so njegove sposobnosti

"Pri njem ne morete ostati ravnodušni, glede na to, kaj mu uspeva na motociklu. Način, kako ga upravlja in kako drsi, te pusti brez besed. Ali ko že skoraj pade in se znova pobere. To ni samo sreča, to so njegove sposobnosti, ki jih ima na motociklu," je še povedal štirikratni zmagovalec v razredu do 250 kubičnih centimetrov in dvakratni zmagovalec v razredu superbike.

Ne spreglejte