Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
23. 5. 2015,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 23. 5. 2015, 16.25

8 let

Bianchijev oče razmišlja tudi o smrti sina, Schumacher napreduje

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji dirkač formule 1 Jules Bianchi se po sedmih mesecih in pol še ni prebudil iz kome. Zdravstveno stanje Michaela Schumacherja se izboljšuje.

Medtem ko se v Monaku s polno paro odvija dirkaški konec tedna v formuli 1, pa le pol ure stran, v bolnišnici v Nici, v komi leži Jules Bianchi. Francoz je pred letom dni na tej ulični stezi z devetim mestom dosegel najboljši rezultat v svoji karieri – prvi točki, s katerimi je svojo ekipo Marussio rešil pred propadom. Ekipa je namreč prav zaradi Bianchijevih dveh točk zasedla deveto mesto med konstruktorji in bo od izvršnega direktorja formule 1 Bernieja Ecclestona prejela 48 milijonov ameriških dolarjev.

Žal Jules zaradi strašne nesreče – 5. oktobra se je v japonski Suzuki zaletel v avtodvigalo – ni mogel uživati sadov svojega dela: v letošnji sezoni bi napredoval iz Marussie v ekipo Sauber, s katero je že podpisal pogodbo.

''Kjer je življenje, je tudi upanje,'' pravi Bianchijev oče.

"Ko sediš v dirkalniku, ki ni konkurenčen, in narediš to, kar je lani na dirki v Monte Carlo naredil Jules Bianchi, gre skoraj za čudež. Žalostno je, da ob vrnitvi v Monaku njega ni več med nami. Nanj mislimo na vsakem dirkaškem koncu tedna," je povedal McLarnov dirkač Fernando Alonso.

Na čudež pa upa tudi Julesov oče Philippe Bianchi, ki je za francoski Canal Plus ob monaškem dirkaškem koncu tedna razkril nove podrobnosti zdravstvenega stanja svojega sina: "Prva stvar je ta, da je Jules živ. To je najpomembnejša stvar. Z nevrološkega vidika se njegovo stanje ne spreminja. Njegov napredek ni takšen, kot bi si ga želeli. Njegov boj daje upanje njegovim bližnjim in to je za nas pomembno. Kjer je življenje, je tudi upanje, čeprav po določenem času upaš na čudež. Vsak dan je težko."

Bianchijev oče je razkril, da je družina začela razmišljati tudi o smrti svojega sina: "Vsak dan, ko se zbudimo, imam ob sebi telefon. Vsako jutro pomislimo na Julesovo življenje, pa tudi na njegovo smrt. Moramo razmišljati tudi o smrti, ker vemo, da se lahko zgodi veliko stvari. Grozno je. Mislim, da smo tisti dan, 5. oktobra, nehali živeti. To je nekaj, česar ne moreš nikoli pričakovat. To ni to, kar si Jules želi, da bi ležal v postelji v bolnišnici. To ni njegovo življenje … Tega si ne želimo niti mi. A moramo še naprej upati."

Michaela Schumacherja čaka še dolga pot

Medtem ko Jules Bianchi leži v komi v bolnišnici v Nici, pa sedemkratni svetovni prvak F1 Michael Schumacher okreva po hudih poškodbah glave na družinskem posestvu v Glandu ob Ženevskem jezeru. Ob dirkaškem koncu tedna za VN Monaka se je oglasila Schumacherjeva menedžerka Sabine Kehm, ki je za nemški Bild izjavila: "Michael kaže znake napredovanja, a pot je še zelo dolga." To pa v bistvu ni nič novega, saj identično informacijo od nje dobivamo že nekaj mesecev. V zadnjem času se je obsesija medijev z Michaela Schumacherja preusmerila na njegovega sina Micka, ki je debitiral v nemški dirkaški seriji F4.

Carlos Sainz mlajši, ki ima prav tako kot Mick slavnega očeta in ki dirka za ekipo Toro Rosso v formuli 1, simpatizira z Mickom Schumacherjem. Španec je za francoski L'Equipe povedal: "Resnica je ta, da me je zelo bolelo, ko so mi med mojim plezanjem po karierni lestvici dirkača nenehno omenjali slavnega očeta. Na stezi so vsi moji tekmeci sanjali o tem, da bi premagali sina Carlosa Sainza. Predstavljam si, da nekaj podobnega zdaj doživlja Schumacherjev sin. To so zanj zelo težki trenutki, ker je še otrok (Mick ima 16 let, op. p.). A zame je to bila dobra stvar, ker sem zaradi tega postal še močnejši."

Ne spreglejte