Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
25. 3. 2012,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 25. 3. 2012, 9.37

8 let

Castroneves slavil, Barrichello predzadnji (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fernando Alonso je slavil na VN Malezije. Tu je pregled preostalega dogajanja vikenda. Uvodno dirko indycarja je dobil Helio Castroneves. Sezono GP2 je najbolje začel Luis Razia.

Castronevesu prva dirka indycarja

Prvenstvo indycar se je začelo v St. Petersburgu. Prvo štartno vrsto sta si na sobotnih kvalifikacijah priborila dirkača ekipe Penske, Will Power in Ryan Briscoe. Novinec v tekmovanju Rubens Barrichello (KV) je dosegel 14. kvalifikacijski čas. Nedeljska dirka je vrstni red povsem premešala, a žal le zaradi različnih strategij postankov (in nekaj sreče ob varnostnih avtomobilih), medtem ko prehitevanj kljub skoraj identičnim dirkalnikom ni bilo veliko. Razen prehitevanja za zmago: Helios Castroneves (Penske) je v 73. krogu prehitel Scotta Dixona (Ganassi) in slavil prvič po Motegiju 2010. Na zmagovalni oder se je s tretjim mestom uvrstil še Ryan Hunter-Reay (Andretti). Pri 39 letih novinec v indycarju Barrichello je večino dirke preživel na 13. mestu, po poznam zadnjem postanku pa zdrsnil na končno 17. mesto. Sedmerica je odstopila zaradi tehnične okvare, tudi obe dirkačici (Katherine Legge in Simona de Silvestro).

Sezono GP2 najbolje začel Razia

Luis Razia (Arden) je svojo četrto sezono v seriji GP2 začel z zmago na prvi dirki v Sepangu. To je njegova prva zmaga po Monzi 2009, za njegovo ekipo pa prva po uvodni dirki sezone 2010. Davide Valsecchi (DAMS), ki je štartal s "pole positiona", je z zaostankom osmih sekund osvojil drugo mesto. Bila sta razred zase, saj je že Max Chilton (Carlin) na tretjem mestu zaostal 27. sekund. Nedeljsko šprintersko dirko je dobil James Calado (Lotus), lanski podprvak serije GP2. Drugi je bil Esteban Gutierrez (Lotus), tretji pa Felipe Nasr (DAMS). Razia, ki je bil na drugi dirki peti, po prvem od 12 dirkaških vikendov v sezoni 2012 vodi v skupnem seštevku.

Stewart dobil skrajšano dirko nascarja

Prvenstva nascar so se nadaljevala v kalifornijski Fontani. Peto dirko v "nationwide" je dobil Joey Logano, kar je njegova deseta zmaga v treh sezonah. Star je šele 21 let. Elitno dirko "sprint cupa" je v nedeljo dobil branilec naslova Tony Stewart (Chevrolet). Kyla Buscha (Toyota) je prehitel v 85. krogu in vodstvo zadržal vse do prekinitve dirke - 71 krogov pred koncem so jo končali zaradi dežja. Dale Earnhardt mlajši (Chevrolet) je bil tretji, Gregg Biffle (Ford) pa je s šestim mestom zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Ne spreglejte