Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
19.15

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Kawasaki GasGas Romain Febvre Jorge Prado KTM Honda Orehova vas Jaka Peklaj Jan Pancar Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros

Petek, 22. 9. 2023, 19.15

7 mesecev, 1 teden

MXGP v Angliji, DP v Orehovi vasi

Finale v Matterley Basinu in Orehovi vasi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Tim Gajser Honda Matterley Basin | Tim Gajser pravi, da mu je proga v Matterley Basinu najljubša. | Foto Honda Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser pravi, da mu je proga v Matterley Basinu najljubša.

Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

Predzadnji konec tedna letos za vse ljubitelje motokrosa. Doma boste v nedeljo lahko spremljali finalno dirko državnega prvenstva v Orehovi vasi, ki obeležuje 60 let od prve dirke, v Matterley Basinu v Angliji pa bo potekala zadnja, 19. dirka letošnjega svetovnega prvenstva, kjer bodo dirkali najboljši slovenski vozniki Tim Gajser (MXGP), Jan Pancar (MX2) in Jaka Peklaj (EMX250).

Jaka Peklaj
Sportal Z le 16 leti bo slovenski talent tekmoval z najboljšimi na svetu

Za vse tri bo ta dirka tudi priložnost za priprave na ekipno svetovno prvenstvo oziroma pokal narodov. Ta bo na sporedu sedmega in osmega oktobra v Franciji. Naslednji teden bodo vsi trije opravili vsaj en skupni trening v Tiga243Landu.

Tim Gajser (Honda) je v tej sezoni zaradi poškodbe in dolgega okrevanja izpustil 11 dirk. Vrnil se je poleti, po vrnitvi dosegel tudi že prvo zmago v Turčiji, na zadnji preizkušnji v Maggiori pa je bil peti. Boljšo uvrstitev mu je odnesel padec v prvi vožnji, ko se je moral prebijati iz ozadja. Kljub temu je v seštevku že precej visoko, ima 240 točk in je pred britansko dirko 13. Lahko napreduje na končno 11. mesto. "Zdi se mi, da so moje vožnje zdaj počasi tisto, kar sam želim. Zmaga v Turčiji mi je vrnila samozavest, v Maggiori sicer ni šlo vse po načrtih, toda druga vožnja je bila vseeno zelo dobra. Matterley Basin mi je bil vedno všeč, proga je široka in omogoča tekočo vožnjo, skoki so pa dolgi. Tu sem že zmagoval in rad bi letošnjo sezono končal na podoben način z uvrstitvijo pri vrhu."

Jan Pancar | Foto: Matej Podgoršek Jan Pancar Foto: Matej Podgoršek Lovoriko je minulo nedeljo predal Jorgeju Pradu (GasGas). Španec je premoč v sezoni 2023 potrdil v Maggiori, ko je prednost pred prvim zasledovalcem Francozom Romainom Febvrom (Kawasaki) povečal na neulovljivih 83 točk. Zdaj jih ima 890, Febvre pa 807. Na voljo jih je še 60. V razredu MX2 pa je v Maggiori naslov potrdil domačin Andrea Adamo (KTM), ima namreč 779 točk, Belgijec Jago Geerts (Yamaha) pa 706. Pancar, ki je nastopal na vseh dirkah sezone, je po predzadnji dirki na 11. mestu s 331 točkami. Mladi Jaka Peklaj pa bo tokrat nastopil na dirki evropskega prvenstva na 250-kubičnih motorjih (EMX250), potem ko je na zadnjih dveh dirkah v svetovnem prvenstvu MX2.

Silvin Vesenjak
Sportal Zgodbe 60 let motokrosa pri nas, ki jim danes komaj verjamemo

Prva vožnja preizkušnje za VN Velike Britanije v razredu MXGP bo v nedeljo ob 15.15, druga pa ob 18.10. V MX2 bosta vožnji ob 14.15 in 17.10.

V Orehovi vasi pa se prve vožnje zadnje dirke letošnjega državnega prvenstva v nedeljo začnejo ob 10.50, druge bodo nato sledile od 14.40 naprej.

Maggiora Tim Gajser Honda
Sportal Gajser sporoča novemu prvaku: Zagotovo mu ne bo lahko
Maggiora Tim Gajser Honda
Sportal Vrhunska druga vožnja Gajserja, Prado in Adamo pa prvaka
Tim Gajser Honda Turčija
Sportal Tekmece je lahko strah! Zmaguje, a: Težko trdim, da je to že top forma.
Ne spreglejte