Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 4. 2023,
16.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Ferrari Mercedes-AMG F1 Red Bull Racing Aston Martin Fernando Alonso VN Azerbajdžana VN Avstralije Formula 1

Ponedeljek, 10. 4. 2023, 16.50

1 leto

Fernando Alonso napoveduje

Na naslednjih dirkah bo razmerje moči med ekipami drugačno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
VN Bahrajna Carlos Sainz Fernando Alonso Ferrari Aston Martin | Fernando Alonso se je na prvih dirkah enakovredno boril s Ferrarijema in Mercedesoma. | Foto Guliver Image

Fernando Alonso se je na prvih dirkah enakovredno boril s Ferrarijema in Mercedesoma.

Foto: Guliver Image

Fernando Alonso, ki je po uvodnih treh dirkah prvenstva formule 1 tretji (45 točk), samo za obema dirkačema Red Bulla (Max Verstappen ima 69 točk, Sergio Perez pa 54), napoveduje, da bomo na naslednjih dirkah pogosto videli spremembe v razmerju moči med ekipami. Odvisno od tega, kdo bo hitreje in bolje razvijal dirkalnik. Španec se zaveda moči zasledovalcev Mercedesa in Ferrarija.

Melbourne Ferrari Carlos Sainz
Sportal Ferrari se s kaznijo Sainzu še ni sprijaznil

Že pogrešate formulo 1? Če je še ne, jo pa še boste. Dirke ne bo namreč niti naslednja dva konca tedna. Ker so odpovedali VN Kitajske po VN Avstralije, ki je bila prvega aprila, naslednja zdaj sledi šele 30. aprila, VN Azerbajdžana. Po treh dirkah daleč od Evrope, daleč od tovarn imajo zdaj inženirji precej časa za razvoj dirkalnikov. Če je bil Red Bull v Bahrajnu, Savdski Arabiji in Avstraliji razred zase, Aston Martin, Mercedes in Ferrari pa za njimi v tesni bitki za drugo mesto med konstruktorji, pa bi lahko naslednje dirke pomenile prve spremembe v razmerju moči. Tako napoveduje tudi izkušeni Fernando Alonso (Aston Martin), ki je na prvih treh dirkah osvojil tri tretja mesta. 

"Zdi se, da so kvalifikacije zelo pomembne, saj smo na dirkah bolj izenačeni. Obenem zdaj vstopamo v del sezone, ki bo zelo zanimiv: katera ekipa bo hitreje razvijala dirkalnik?" je v pogovoru za Motorsport.com razlagal dvakratni svetovni prvak. "Na prve tri dirke, ki so daleč od Evrope, je težko pripeljati veliko nadgradenj. Zdaj pa se bo razmerje moči med ekipami od dirke do dirke bolj spreminjalo, odvisno od tega, kdo bo z nadgradnjami bolj zadel." Mercedes, ki je z Lewisom Hamiltonom v Avstraliji že premagal Alonsa, v vetrovniku testira nove aerodinamične dele, pa tudi spremembe na vzmetenju. Velike spremembe na dirkalniku napoveduje McLaren, ki je največje razočaranje uvodnih dirk. Točke je osvojil le v Avstraliji, pa še to samo zaradi številnih odstopov.

Trikrat je bil tretji. | Foto: AP / Guliverimage Trikrat je bil tretji. Foto: AP / Guliverimage Alonso se zaveda, da bo Aston Martin težko sledil razvoju bogatejših in izkušenejših Mercedesa in Ferrarija. "Trenutno smo vsi zelo veseli. Nismo pričakovali, da bomo na stopničkah. Zdaj pa imamo po treh dirkah že tri. Vse, kar bo sledilo, bo za nas samo plus. Izkoristiti moramo vsako priložnost in se učiti in napredovati kot ekipa. Zdaj se borimo z Red Bullom, Mercedesom in Ferrarijem, z ekipami, ki so veliko bolj navajene na hitro razvijanje dirkalnika." Aston Martin je s 65 točkami drugi v konstruktorskem seštevku, pred njimi je Red Bull s 123 točkami in za njimi Mercedes s 56.

Melbourne rdeča zastava
Sportal Dirka, kakršne še ni bilo. Pa je bilo to res potrebno?
Melbourne Lewis Hamilton
Sportal Hamilton navdušen: Lahko zmanjšamo zaostanek za Red Bullom
Melbourne štart Lewis Hamilton Max Verstappen
Sportal Dirko s tremi štarti dobil prvak, Russell in Ferrari doživela nočno moro
Ne spreglejte