Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
18.29

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Force India Lotus Renault

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 18.29

4 leta, 10 mesecev

Kot strela z jasnega: Renault flirtal s Force Indio in pozabil na Lotus

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po belgijski dirki formule 1 se je razvedelo, da je začel dobavitelj motorjev Renault s Force Indio pogajanja o prevzemu moštva.

Novica je zagotovo največje presenečenje belgijskega dirkaškega konca tedna, saj naj bi bila Renault in Lotus tik pred podpisom pogodbe o prevzemu. A očitno je posel padel v vodo, potem ko so se nad Lotusom začeli zbirati črni oblaki in je začel polniti medijske stolpce z negativno vsebino. Ne le, da se moštvo bojuje za preživetje v formuli 1. Na dirkališču v Spaju so se pojavili celo sodni izvršitelji, ki so zaradi nespoštovanja pogodbe nekdanjega Lotusovega rezervnega dirkača Charlesa Pica po dirki zasegli oba Lotusova dirkalnika.

''V dirkalniku ne razmišljaš o tem. Osredotočil sem se na svoje delo, preostalo ni v mojih rokah,'' je trenutne razmere pri Lotusu pokomentiral njegov dirkač Romain Grosjean, ki mu je v Spaju s tretjim mestom uspel veliki preboj. Lotus je prvič po letu 2013 stopil na stopničke.

V Belgiji je Renault svoj fokus preusmeril v Force Indio, ta se otepa tudi s finančnimi težavami. Renaultov ambasador Alain Prost je začel z lastnikom in šefom ekipe f1 Force India Vijayom Mallyo pogajanja o prevzemu.

Renault na razpotju

Ekipa Red Bull si na vse kriplje prizadeva, da bi izničila pogodbo z Renaultom za prihodnjo sezono. A to vsekakor ne bo lahko. Zadeva bi se lahko znašla na sodišču. Že nekaj časa krožijo govorice, da se je Red Bull že začel pogajati z Mercedesom, da bi postal njegov dobavitelj motorjev. Četudi bo postal njegov najemnik in ne bo imel statusa tovarniškega moštva. A najemniški status je imel tudi med letoma 2010 in 2013 pri Renaultu, pa je vseeno osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka f1.

Prvo potezo bo moral potegniti Renault, ki izbira med tremi možnostmi: da bi sporazumno končal pogodbo z Red Bullom in Toro Rossom; da bi z obema izpolnil pogodbo še za prihodnjo sezono ali da bi kupil katero izmed moštev in postal samostojni konstruktor.

Ne spreglejte