Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
20. 8. 2012,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dani Pedrosa Jorge Lorenzo MotoGP Honda Yamaha

Ponedeljek, 20. 8. 2012, 9.37

8 let

Pedrosa še brez ničle, Stoner komaj premagal bolečine

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dani Pedrosa je še enajstič v sezoni osvojil točke. Z zmago je vse bližje Jorgeju Lorenzu. Medtem je Casey Stoner komaj premagal bolečine in VN Indinapolisa končal kot četrti.

Dani Pedrosa (Honda) se je z zmago v Indianapolisu vodilnemu v skupnem seštevku Jorgeju Lorenzu (Yamaha), ki je bil v nedeljo drugi, približal na 18 točk zaostanka. Pred zadnjimi sedmimi preizkušnjami je bitka za naslov prvaka 2012 vse bolj napeta, pa čeprav lahko iz nje izpade Casey Stoner (Honda). Branilec naslova je bil na 11. VN sezone sicer četrti, a s poškodovanim gležnjem bo težko v nadaljevanju sezone konkurenčnem Špancema. Za Lorenzom pred VN Češke, ki bo v Brnu že prihajajoči konec tedna, zaostaja za 36 točk.

"S to zmago sem zelo zadovoljen. Rad bi čestital ekipi za odlično opravljeno delo. Motocikel je deloval fantastično," je bil navdušen Pedrosa, ki je z zanesljivo zmago utišal svoje domljivce, češ da je prešibak za tisoč kubične motocikle razreda MotoGP. Ob četrtouvrščenem v seštevku (v Indyju tretjeuvrščenim) Andrei Doviziosu (Yamaha Tech 3) je edini iz pve deseterice, ki je točke osvojil na vseh 11 dirkah sezone. Samo v Franciji, ko je bil četrti, ni bil na zmagovalnem odru. "Zmagal sem drugič v sezoni. Šteje vsaka točka. Rad bi še čestital Caseyju za odličen rezultat. V svojem stanju je odpeljal odlično dirko. Prepričan sem, da bo v Brnu še močnejši."

Že res, da je bilo četrto mesto Stonerja s poškodbo izjemen dosežek, a Avstralec je vseeno razočaran. Verjel je v zmago. "Z razpletom vikenda sem zelo razočaran. Že v petek sem dokazal, da imam ritem za prvi štartni položaj in za borbo za zmago, a sem žal doživel hudo nesrečo na kvalifikacijah. Zaradi poškodbe sem izgubil veliko časa za iskanje pravih nastavitev za dirko. Na ogrevanju sem se lahko osredotočal le, kako dirkati s poškodovano nogo." Prvi del dirke je še zdržal, v zadnjem pa pravi, da so bile bolečine vse hujše. "Ob koncu nisem več mogel držati ritma vodilnih. Protibolečinske tablete so popustile. Nisem imel več energije in žal sem moral tretje mesto prepustiti Doviziosu. Naredil sem vse, kar sem lahko."

Za tovarniško Yamahino ekipo se Indy ni razpletel po željah. Domačin Ben Spies je vodil, nakar ga je izdal agregat. "Spet smola. Vsekakor sem imel ritem vsaj za drugo mesto, morda celo za zmago." Tako je bil drugi Lorenzo, ki ni imel razloga za pritoževanje. Letos je končal 10 od 11 dirk in ni bil nikoli slabši kot drugi. "Dani je bil tokrat nekoliko močnejši, ob koncu dirke so mu očitno tudi bolje delovale gume. Kakorkoli že, naredil sem največ, kar je bilo možno in vzel nekaj dobrih točk za svetovno prvenstvo."

Ne spreglejte