Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 8. 2010,
22.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 29. 8. 2010, 22.18

8 let

Pedrosi velika nagrada Indianapolisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na dirki za VN Indianapolisa je v kraljevskem razredu motoGP slavil Španec Dani Pedrosa (Honda), vodilni v skupnem seštevku motociklističnega SP Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil tretji.

Drugo mesto je osvojil Američan Ben Spies (Yamaha). Po štirinajstdnevnem premoru se je motociklistična karavana iz Evrope preselila onstran Atlantika, kjer je tretjič v sezoni slavil Španec Pedrosa. Najhitrejši v kvalifikacijah Spies je najbolje startal. Na četrto mesto se je prebil Pedrosa, ki je iz kroga v krog pridobival mesta. V tretjem krogu je tako prehitel moštvenega kolega Andrea Doviziosa, pet krogov zatem pa še Spiesa.

V istem krogu je napako naredil Avstralec Casey Stoner, ki je zdrsnil in končal v pesku. Vodilni v skupnem seštevku Lorenzo je dirko začel z drugega mesta, a je na startu padel na peto. Španec se ni predal, 15 krogov pred koncem se je zavihtel na tretje mesto.

Branilec naslova ter devetkratni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je bil četrti, Dovizioso pa se je moral zadovoljiti s petim mestom.

Prekinjena dirka moto 2

Ostala dva razreda sta opravila deseto dirko v sezoni. Španec Toni Elias, vodilni v skupnem seštevku v razredu moto2, je bil najhitrejši tudi v Indianapolisu in se veselil svoje že pete letošnje zmage. Vodilni v skupnem seštevku se je v vodstvo prebil iz šestega startnega mesta. Izkušeni Elias je ugnal rojaka Juliana Simona, tretji je bil Britanec Scott Redding. Dirka v razredu moto 2 je bila po prvem krogu prekinjena zaradi množičnega padca v prvem ovinku. Komisarji dirke so se odločili, da se ponovnega start za VN Indianapolisa lahko udeležijo tudi vsi udeleženci padca. Premor pa je nato najbolj ustrezal Eliasu.

V najšibkejšem razredu do 125 kubičnih centimetrov je bil najhitrejši Španec Nicolas Terol (Aprilia) pred Nemcem Sandrom Cortesejem (Derbi) in Špancem Polom Espargarojem (Derbi). Španec Marc Marquez (Derbi), ki je 14 krogov pred koncem dirke napravil napako in končal v pesku, je ohranil vodstvo v skupni razvrstitvi.

Motociklistična karavana se sedaj seli nazaj v Evropo, že prihodnji teden, 5. septembra, bo namreč na sporedu VN San Marina v Misanu.

Pa še tragična vest. V spremljevalnem programu v četrtlitrskem razredu se je smrtno ponesrečil mladi, komaj 13-letni dirkač Peter Lenz, ki je padel, nato pa ga je do smrti povozil sotekmovalec.

Ne spreglejte