Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
19. 10. 2012,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 19. 10. 2012, 18.21

8 let

Po petku sodeč ima Stoner potencial za zmago

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hondin tovarniški dirkač Casey Stoner se je na petkovem prvem prostem treningu vrnil v svojo staro šampionsko formo in bi se lahko v nedeljo na VN Malezije boril celo za zmago.

Avstralec, ki je bil v Motegiju - na svoji prvi dirki po vrnitvi - nekonkurenčen za vrhunske pozicije, pet dni kasneje že nesramno diha za ovratnik moštvenemu kolegu in zmagovalcu VN Japonske Daniju Pedrosi. Stoner je za Špancem, ki je bil najhitrejši na prvem petkovem prostem treningu po suhi stezi zaostal desetinko in pol. In prehitel vodilnega v prvenstvu, Jorgeja Lorenza za prav toliko.

Vsi ostali kot vse kaže v nedeljo ne bodo konkurenčni za stopničke. Najhitrejši v drugi ligi, Yamahin poltovarniški dirkač Andrea Dovizioso, si je za Pedroso v enem krogu nabral že več kot šest desetink sekunde primanjkljaja. Ducatijev tovarniški dirkač Valentino Rossi, zmagovalec zadnje dirke v Maleziji leta 2010, je bil katastrofalen. Če bi bil prvi prosti trening štel kot kvalifikacije, bi dirko štartal s četrte vrste, kot 11.

Njegov deficit – 1,653 za Danijem pove veliko, tudi podatek, da je bil za moštvenim kolegom Nickyjem Haydnom, ki dirka poškodovan, počasnejši za več kot pol sekunde. Nič kaj vzpodbudno pred nadaljevanjem dirkaškega vikenda.

Popoldanski prosti trening je bil najprej zaznamovan z močnim dežjem, nato pa je sonce počasi stezo posušilo. Kljub temu je bila časovna razlika med treningoma očitna: na prvem je najhitrejši Pedrosa postavil mejnik 2:01,621, na drugem pa slavil CRT-jev dirkač Ivan Silva s skorajda desetimi sekundami počasnejšim časom – 2:10,602.

Na drugem merjenju moči se je udarilo le 13 dirkačev, med njimi vsi štirje Ducatijevi prototipi in dva Hondina poltovarniška voznika. Vsi ostali so sicer opravili poizvedbeni krog, nato pa parkirali svoje 'mašine' v garaži. Na progi, ki je bila v prvem delu treninga preveč mokra za gume za suho stezo in v nadaljevanju preveč suha za gume za mokro stezo, pač niso hoteli tvegati morebitnih padcev in poškodb.

Ne spreglejte