Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
23. 11. 2012,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sauber Sergio Perez

Petek, 23. 11. 2012, 13.05

8 let

Potrjeno: Sauber izbral golobradeža - Gutierreza in Frijnsa

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sauberju so potrdili, da bo ob Nemcu Nicu Hülkenbergu v naslednji sezoni zanje dirkal Mehičan Esteban Gutierrez. Za rezervnega dirkača pa so izbrali Nizozemca Robina Frijnsa.

Sergio Perez, ki po sezoni iz Sauberja odhaja v ekipo McLaren, je javno skrivnost razkril že v četrtek, šefica ekipa Monisha Kaltenborn je tako morala že v petek navsezgodaj novico uradno potrditi. Njihov drugi dirkač v naslednji sezoni formule 1 bo 21-letni Mehičan Esteban Gutierrez. Čeprav letos tretjuvrščeni v prvenstvo GP3 nima veliko izkušenj, pa je kot rezervni voznik dve leti pozorno spremljal delo v Sauberju. "Esteban ima veliko talenta. Pripravljen je na skok naprej. Ne dvomimo, da v Hülkenbergu in Gutierrezu nimamo močnega para za sezono 2013," je strnila Kaltenbornova. Izbira Estebana ni presenečenje, saj za njim stojijo mehiški meceni, ki so v formulo 1 pripeljali tudi Pereza.

"Tri leta sem že pri Sauberju. Vsem sem hvaležen za pozornost in pomoč. Pomagali so mi, da se razvijem v dirkača formule 1," je ob podpisu enoletne pogodbe dejal Gutierrez. "To je začetek velikega izziva - da uspem v elitnem motošportnem tekmovanju."

Tako po treh letih brez sedeža v Sauberju ostaja Japonec Kamui Kobajaši, ki je ob svojem debiju s Toyoto tako zelo navdušil. A na koncu je odločil denar in ne njegovo tretje mesto z VN Japonske. Sauber pač potrebuje dirkača z močnimi pokrovitelji. Teh Kobajaši ni mogel zagotoviti. "To ni bila lahka odločitev. Izbrali smo nov začetek in zato se Kamuijev čas z nami končuje. V prihodnosti mu želimo vse dobro," je dejala Kaltenbornova. "V treh letih nam je dokazal, da ni le odličen voznik, temveč tudi čudovit človek in fantastičen timski igralec. Prav vsi v ekipi ga res spoštujemo."

Nov rezervni oziroma testni dirkač Sauberja bo Nizozemec Robin Frijns, 21-letni prvak svetovne serije formule renault 3.5. "Ni bilo težko opaziti Robinovega potenciala. Zdaj ga bomo previdno vodili proti formuli 1. Pred njim je še dolga pot, a ima talent, da mu uspe," je o še enem novem golobradem vozniku svojega moštva povedala Kaltenbornova. Frijns se je svoji novi šefici in Petru Sauberju zahvalil za priložnost in poudaril, da že komaj čaka, da začne delati z ekipo.

Ne spreglejte