Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2009,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 30. 8. 2009, 8.34

8 let

Schwantz: Stavim na Rossija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški svetovni prvak iz leta 1993 Kevin Schwantz je pred VN Indianapolisa izjavil, da na dirki stavi na Valentina Rossija.

"Tukaj v Indyju sem prepričan, da bosta zelo močna Nicky Hayden in Colin Edwards. A še vedno mislim, da bo številka 46 Valentino Rossi merilo za vse ostale. Ne vem, če ima fant samo mentalno prednost, saj sem v Doningtonu in Brnu gledal treninge in videl, da je bil Lorenzo konstantno hiter. A je Rossi venomer na dirkah dvignil tempo in za Lorenza je bilo to pogubno. Res je, da ima Rossi v prvenstvu 50 točk prednosti, a verjamem, da je Lorenzo pravi športnik in bo odnehal šele, ko bodo izkoriščene vse matematične možnosti. Vem, da je Jorge boljši kot lani. Ne morem verjeti, da je fant na treningih ekstremno hiter, na dirkah pa je dvakrat končal na tleh. Vsak vikend je vrgel stran 25 točk. Trenutno ima tovarniška Yamaha prednost pred konkurenco. Mislim, da gre razliko pripisati tudi dejstvu, da gledamo 'dirko dveh konj' (op. a. Rossi – Stoner)" je povedal Kevin.

Moto poznavalci pa so se pred Indyjem spomnili na sezono 1992, ko je naslov svetovnega prvaka osvojil Wayne Rainey, čeprav je prej kazalo, da bo najboljši Mick Doohan. Žal si je Avstralec zlomil nogo in moral krono kljub dobrim obetom prepustiti Američanu. Po besedah Schwantza mora biti Rossi prav zaradi takšnih zgodb še naprej osredotočen na dirkanje: ''Rossi je že dokazal, da to zmore. Na zadnjih dveh dirkah je bil na tleh kar nekajkrat, a to ni naredil v ključnih trenutkih dirk, kar bi ga stalo 25 točk. Če je že padel na dirki, se je pobral in ulovil nekaj pomembnih točk. Za dirkača je ena izmed najtežjih stvari, če se potegneš nazaj in začneš razmišljati, da si že prvak. Takoj izgubiš nekaj motivacije in nekaj hitrosti. Ko pa moraš biti hiter, pa je ta manko izredno težko nadoknaditi. Zato sem prepričan, da bo Rossi ostal tisti stari Rossi, ki želi še naprej zmagovati''.

Ne spreglejte