Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
19. 9. 2012,
16.48

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Toto Wolff Williams

Sreda, 19. 9. 2012, 16.48

5 let, 6 mesecev

Sennova prihodnost v Williamsu vprašljiva

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ekipi formule 1 Williams tehtajo, s kom podpisati za sezono 2013. Očitno Pastor Maldonado ostaja, Bruna Senno pa bi utegnil zamenjati Valtteri Bottas.

Veliko se govori o prihodnosti Lewisa Hamiltona, Felipeja Masse, Michaela Schumacherja in Sergia Pereza, kaj pa dirkača Williamsa? Ne Pastor Maldonado ne Bruno Senna nimata pogodbe za 2013, kljub dirkalniku s kar nekaj potenciala pa zasedata šele 15. in 16. mesto dirkaškega seštevka. Venezuelčan sicer ima zmago z VN Španije, vse ostalo pa je eno veliko razočaranje s številnimi nesrečami in kaznimi. Brazilec medtem ni dovolj hiter na kvalifikacijah, a se je na dirkah sedemkrat prebil med dobitnike točk. A kot je za uradno spletno stran tekmovanja dejal direktor in vpliven delničar te legendarne angleške ekipe, Avstrijec Toto Wolff, se sedež mnogo bolj trese Senni, Maldonadu pa so očitno pripravljeni pogledati skozi prste.

"Premlevamo različne možnosti, nočemo pa še govoriti z dirkači, saj bi tako Pastorja in Bruna zmedli. Dali si bomo še en mesec, nato pa bo padla prva ideja, kaj želimo za naprej," je dejal Toto Wolff. Na kokpit čaka obetavni Finec Valtteri Bottas, ki je trenutno njihov rezervni dirkač, obenem pa Wolffov dolgoletni varovanec. Ker jim Maldonado prinaša veliko venezuelskega naftnega denarja, se mu nekako ne morejo odreči. "V 2013 želimo bolj redno med dobitnike točk. Upam, da Pastor ostane z nami in se je izučil iz lekcij. Naš cilj bo tako šesto ali celo peto mesto med konstruktorji," zatrjuje Wolff. Letos so s 54 točkami (od tega 25 za Pastorjevo zmago v Barceloni) osmi in devet točk za Force Indio ter že 46 za Sauberjem.

Iz Wolffovih besed je razbrati, da bo Ayrtonov nečak Bruno Senna le stežka obdržal službo. "Bruno je zelo pameten, a tudi občutljiv. Čuti veliko pritiska. Ne vem, ali je to zaradi imena. Vsi v formuli 1 so zelo tekmovalni, Bruno pa se bori z dejstvom, da nima veliko dirkaške izobrazbe, saj družina dolgo ni želela, da bi dirkal. A prišel je v formulo 1, kar pomeni, da je dober. Ima zelo hitrega ekipnega kolega in mora po njegovi poti. Trdo gara, mi pa ga skušamo čim bolj podpirati," je sklenil Wolff.

Ne spreglejte