Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2020,
13.58

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Nova Zelandija Argentina rugby

Sobota, 14. 11. 2020, 13.58

3 leta, 5 mesecev

Argentinske pume prvič v zgodovini premagale novozelandske popolnoma črne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ragbi: Argentina - Nova Zelandija (Pablo Matera vs Brodie Ratallick) | Takole so se Argentinci in Novozelandci spopadli lani v Buenos Airesu, ko so slavili All Blacks, letos v Sydneyju so se pume maščevale. | Foto Reuters

Takole so se Argentinci in Novozelandci spopadli lani v Buenos Airesu, ko so slavili All Blacks, letos v Sydneyju so se pume maščevale.

Foto: Reuters

Svet ragbija, ki ga krasi oznaka plemenita igra gospodov, je znova v ospredju zanimanja mednarodne športne javnosti. Argentina je namreč prvič v svoji zgodovini premagala Novo Zelandijo, z zmago s 25:15 ji je to uspelo na stadionu Bankwest v Sydneyju v Avstraliji v 3. krogu ragbijskega prvenstva južne poloble.

Tekma je bila prva preizkušnja Argentine v 13 mesecih, njihova zmaga pa je še toliko bolj presenetljiva, ker so pume All Blacks oziroma popolnoma črnim po porazu proti Avstraliji prizadejale še drugi poraz po vrsti.

Pume so ob polčasu vodile s 16:3, zadržale vse napade Nove Zelandije in si zagotovile presenetljivo zmago v Sydneyju.

Velik dan za argentinski ragbi

"To je velik dan za argentinski ragbi in tudi za našo državo in ljudi," je dejal kapetan Argentine Pablo Matera.

"Trenutno je bilo tam zelo težko in težko nam je bilo priti sem in se pripraviti na ta turnir. Našim ljudem želimo samo pokazati, da če boste trdo delali z veliko odločnostjo, boste lahko naredili velike stvari. Res smo ponosni na to ekipo in na našo državo," je dejal kapetan Argentine, poroča britanski BBC.

Dva zaporedna poraza Nove Zelandije

Nova Zelandija, ki je prejšnji teden v Brisbanu proti Avstraliji izgubila z 22:24, je bila prvič po avgustu 2011 premagana na dveh tekmah zaporedoma.

BBC ob tem dodaja, da gre za enega najbolj senzacionalnih izidov v nedavni zgodovini svetovne zveze v ragbiju, še posebej, ker Argentina ni igrala tekme od svetovnega prvenstva v ragbiju lani na Japonskem.

Kaj je prvenstvo treh narodov?

Prvenstvo treh narodov je prvenstvo najvišje ravni na območju južne poloble, v katerem se merijo reprezentance Avstralije, Argentine in Nove Zelandije.

Po prvotnem načrtu naj bi šlo za prvenstvo štirih narodov, a so aktualni svetovni prvaki, reprezentanca Južnoafriške republike, udeležbo na prvenstvu odpovedali zaradi potovalnih omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa.

Preberite še:

rugbi Anglija Italija
Sportal Angleži prvaki pokala šestih narodov v ragbiju
Ne spreglejte