Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
12.05

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

parašport

Četrtek, 2. 11. 2023, 12.05

5 mesecev, 3 tedne

16. sezona lige NLB Wheel

Košarkarji začenjajo regionalno ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
košarka na vozičkih | Jesen prinaša začetek že 16. sezone lige NLB Wheel. | Foto Liga NLB Wheel

Jesen prinaša začetek že 16. sezone lige NLB Wheel.

Foto: Liga NLB Wheel

Jesen prinaša začetek že 16. sezone lige NLB Wheel, regionalnega košarkarskega tekmovanja, v katerem se bodo merile ekipe iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Črne gore. Naslov prvaka brani KIK Zmaj Gradačac. Uvodni krog oz. turnir bo v nedeljo, 5. novembra, v Zagrebu, Ljubljana pa bo maja vnovič gostila finalni turnir, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije.

Kot so še sporočili, bodo v letošnji sezoni v ligi igrali KKI Zagreb (Hrvaška),  KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija), KK OSI Paramont (Črna gora), Parasport Slovenia (Slovenija), KKI Vrbas (Bosna in Hercegovina) in Zmaj Gradačac (Bosna in Hercegovina). V ligi igrajo najboljši košarkarji z območja nekdanje skupne države. Letos je v ligi še nekaj kakovostnih igralcev iz drugih evropskih držav, tekmovanje pa bo eno močnejših v zadnjih letih.

Tudi letos se obeta tesno sodelovanje z ligo ABA, ki podpira najboljše košarkarje na vozičkih, turnirjev pa se udeležujejo košarkarji iz posameznih klubov Lige Aba. Tako bodo košarkarje na vozičkih v nedeljo v Zagrebu pozdravili košarkarji Cibone in Cedevite Junior. 

Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu: gostili jih bodo Zagreb (5. 11.), Beograd (10. 12.), Podgorica (10. 2.), Banjaluka (17. 3.), Gradačac (20. 4.) in finalnega 18. maja 2024 Ljubljana.

Tudi z italijansko močjo

Parasport Slovenia v ligo vstopa ambiciozno in vnovič pod taktirko trenerja Žige Kobaševiča, kapetan je Milan Slapničar. Ključni vlogi ob kapetanu bosta prevzela še Haris Koduzović in David Škorjanc. Parasport Slovenija bo skušala tekmece ogrožati s svojo agresivno obrambo in hitro igro v napadu ter v upanju, da jim v nadaljevanju sezone pomaga tudi italijanski košarkar Nicola Favretto. Slovenski košarkarji so v pretekli sezoni v regiji osvojili bron.

Ne spreglejte