Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 20. 5. 2011, 22.06

8 let

Leban in Kuk do finala A

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska šprinterja na mirnih vodah Rok Kuk in Lovro Leban sta si na drugi tekmi svetovnega pokala v šprintu v čeških Račicah na 1000-metrski razdalji zagotovila finale A, na pol krajši pa finale B.

Do finala B je na 1000-metrski razdalji priveslal tudi Jernej Župančič Regent.

Prvi tekmovalni dan druge tekme za svetovni pokal so nastopili vsi slovenski tekmovalci, z izjemo Nejca Žnidarčiča, ki ga v soboto čakajo kvalifikacije na 200-metrski razdalji. Najbolje sta se odrezala kajakaša Lovro Leban in Rok Kuk, ki sta med dvojci na 1000-metrski razdalji v svoji polfinalni skupini zasedla tretje mesto, s tem pa tudi nastop v sobotnem finalu A. Nekoliko slabše sta nastopila na 500-metrski preizkušnji, saj sta bila v polfinalu peta, kljub temu pa ju v nedeljo čaka še nastop v finalu B.

Finale B na 1000 metrov si je s tretjim polfinalnim časom skupine zagotovil tudi Jernej Župančič Regent, s tem pa je dobil tudi interni dvoboj z Joštom Zakrajškom za mesto v ekipi za evropsko in svetovno prvenstvo. Na največjih tekmovanjih lahko na posamezni razdalji nastopi le en tekmovalec iz posamezne države, in ker je imel Župančič Regent na prvih dveh tekmah svetovnega pokala boljši izkupiček kot Zakrajšek, bo on tisti, ki bo zastopal slovenske barve na 1000-metrski razdalji na EP v Beogradu in SP v Szegedu. V finalu B mu bo družbo delal tudi Britanec Tim Brabants, sicer nosilec treh olimpijskih kolajn iz Sydneyja in Pekinga. Zakrajšek je na 1000 metrov zasedel šesto mesto v svoji polfinalni skupini in bo v soboto nastopil v finalu C. Zakrajšek bo v finalu C nastopil tudi na 500-metrski razdalji, kjer pa ne bo Župančiča Regenta, ki je v svoji polfinalni skupini zasedel šele sedmo mesto.

Svoje nastope je v polfinalu sklenila edina kajakašica v slovenski ekipi Tea Kralj. Na 1000 metrov je v polfinalni skupini zasedla peto mesto, na pol krajši razdalji pa je bila v svoji polfinalni skupini deveta.

V soboto so na programu kvalifikacije in polfinala na najkrajši, 200-metrski razdalji, kjer bo nastopil Nejc Žnidarčič ter finala kajakašev na 1000 metrov in kajakaških dvojcev na 1000 metrov. V nedeljo se bo tekmovanje zaključilo s finali na 200-metrskih preizkušnjah, finalom kajakaških dvojcev na 500 metrov, kajakašev na enaki razdalji ter tekmo na najdaljši, 5000-metrski razdalji, kjer bosta tekmovala Jošt Zakrajšek in Jernej Župančič Regent.

Ne spreglejte