Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2012,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 14. 7. 2012, 16.20

8 let

Rok Kuk srebrn v šprintu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v šprintu na mirnih vodah je po zaslugi kajakaša Roka Kuka prišla še do druge kolajne na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Portugalskem.

Enaindvajsetletni kajakaš je v finalu A na 1000 metrov zasedel drugo mesto, za zlato kolajno pa zaostal za manj kot pol sekunde. Primorec je sicer odlično veslal že v kvalifikacijah na tej razdalji, kjer je dosegel najhitrejši čas in se s tem neposredno uvrstil v finale. Tokrat je bil od nosilca kolajn s članskih svetovnih pokalov ter prvenstev za mlajše člane, kjer je kolajne osvajal v kajakaškem dvojcu skupaj z Lovrom Lebanom, hitrejši madžarski tekmovalec Bence Dombvari, tretje mesto pa si je priveslal Švicar Fabio Wyss.

"Zelo sem zadovoljen, pred prvenstvom si nisem predstavljal, da bom lahko tako konkurenčen. Že na zadnjih pripravah v Pusianu sem dobro veslal in takoj v kvalifikacijah izpolnil svoj cilj, odveslal sem tehnično in taktično popolno tekmo, danes pa sem jo v finalu še enkrat ponovil. Sto metrov pred ciljem sem pomislil, da bom morda celo zmagal. A je bil davek veslanja v močnem vetru, ki mi ne odgovarja, previsok in v zadnjih metrih mi je zmanjkalo nekaj moči. Ponosen sem nase in vesel tudi za svojega trening partnerja Fabia Wyssa, s katerim sva v zadnjih štirih letih skupaj ogromno pregarala," je dejal Rok Kuk, ki ga v nedeljo čaka še nastop v finalu B na 500 metrov.

Že prej sta za sijajen rezultat poskrbela mlada kajakaša Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta v konkurenci mladincev na 1000 metrov v dvojcu priveslala do tretjega mesta.

"Nisva se obremenjevala s startom, saj sva vedela, da bodo v tem vetru druge ekipe omagale pred nama. Taktično sva odveslala natanko tako kot je bilo dogovorjeno in v končnici pridobila pet mest. To je bilo dovolj za medaljo, ki sva jo dolgo sanjala," je povedal Apollonio, Blažević pa je v šali dodal: "Prva kolajna, pa nimam svojih hlač za na podelitev!"

Najhitrejša sta bila Nemca Marius Radow in Lukas Reuschenbach, drugo mesto pa sta si priveslala Rusa Aleksander Sergejev in Dimitrij Petajkin. Apollonia in Blaževića jutri čaka še nastop v finalu A na 500 metrov.

Ne spreglejte