Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2011,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 2. 7. 2011, 14.58

8 let

Leban in Kuk srebrna v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šprinterja na mirnih vodah Lovro Leban in Rok Kuk sta na evropskem prvenstvu v Zagrebu osvojila srebro med kajakaškimi dvojci na 1000 metrov v konkurenci mlajših članov.

Obetavna Slovenca sta zaostala le za Norvežanoma Danielom Salbujem in Jo-Sondrejem Sohaugom. ''V Zagreb smo prišli z bazičnega treninga, forme nismo dvigali in smo imeli pravzaprav bolj tehnične cilje. Smo pa se pred finalom pripravili na en dober boj. Vedeli smo, da smo tudi med favoriti za kolajno in smo veseli, da nam je na koncu uspelo. Veslanje sicer še ni bilo optimalno, imamo še določene težave, ki jih hočemo odpraviti do svetovnega prvenstva v Szegedu v avgustu," je bil zadovoljen Kuk.

"V Zagreb smo prišli z bazičnega treninga, forme nismo dvigali in smo imeli pravzaprav bolj tehnične cilje. Smo pa se pred finalom pripravili na en dober boj. Vedeli smo, da smo tudi med favoriti za kolajno in smo veseli, da nam je na koncu uspelo. Veslanje sicer še ni bilo optimalno, imamo še določene težave, ki jih hočemo odpraviti do svetovnega prvenstva v Szegedu v avgustu," je bil zadovoljen Kuk.

Drugi slovenski tekmovalci na EP mladincev in mlajših članov so bili na tej razdalji manj uspešni. Mladinca Alan Apollonio in Simon Blaževič sta se v K-2 uvrstila v finale B in osvojila končno 12. mesto, Tea Kralj je med kajakašicami U23 tekmovanje končala v polfinalu, mladinec Simon Oven in mlajši član Alan Gregorič pa sta obstala že v kvalifikacijah.

Danes so bile na sporedu še polfinalne vožnje na 200 metrov. V mladinski konkurenci se je v nedeljski finale A prebil Tilen Vidovič, v finale B pa Anja Osterman. Dvojec Patrik Toš/Tim Poljak je obstal v polfinalu. Med mlajšimi člani je prav tako v polfinalu obstal Malin Titorič, Tea Kralj in dvojec Tim Kolar/Maks Frančeškin pa sta se prebila v finale B.

V nedeljo bodo na sporedu tudi končne odločitve na 500 m. Od Slovencev bo v finalu A nastopil Vidovič. Anja Osterman med mladinkami, Tea Kralj med mlajšimi članicami, Apollonio in Blaževič v mladinskih K-2 ter Leban in Kuk v K-2 U23 pa so prišli v finale B.

Ne spreglejte