Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2012,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 9. 11. 2012, 9.06

8 let

Matej Juhart član avstrijske ekipe v bobu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajoči konec tedna se bo v Lake Placidu začela nova sezona svetovnega pokala v bobu in skeletonu. V bobu bo letos imela predstavnika tudi Slovenija, a bo Matej Juhart član avstrijske ekipe.

Voznik bo Jürgen Loacker, zaviralec Stefan Withalm, poleg njiju sta v štirisedu še Markus Sammer in Sebastian Heufler, Juhart pa bo v ekipi januarja. Poleg Juharta, ki se bo ekipi pridružil januarja in februarja prihodnje leto, bo kot rezerva za štirised še Martin Lachkovics. Slednji bo skupaj z Juhartom izpustil uvodni del sezone čez lužo, nato pa bo ekipa svoj bob gradila prav okrog njiju na čelu s pilotom Loackerjem. Ta je pri svojih 37. letih eden najbolj izkušenih voznikov boba in po besedah Juharta cilja na olimpijsko odličje v Sočiju, saj bodo to zanj bržkone zadnje igre.

"V bistvu ne bom rezerva, saj sem njihov najboljši tekmovalec. Sam sem se lani zaradi poškodbe želel posloviti od tega športa, pa so me nato zvabili nazaj. Bil sem v pogovorih z rusko, nemško in avstrijsko ekipo, a sem nato zaradi najboljših pogojev izbral slednjo. Vabili so me in vabili, saj lahko ob 103 kilogramih še vedno sprintam zelo hitro. Res je, da je Lachkovics hitrejši, a ima le 80 kilogramov, zato bom od januarja najverjetneje na vseh tekmah štiriseda, odvoziti pa nameravam tudi kakšno tekmo v dvosedu," je dejal profesor športne vzgoje na kamniškem šolskem centru Rudolf Meister v Kamniku Juhart.

"Glavni cilj bodo tekme svetovnega pokala, ena od njih bo tudi evropsko prvenstvo v avstrijskem Innsbrucku, kjer želimo z ekipo nastopiti čim boljše, saj gre za tekmo na domačih tleh. Tudi na svetovnem prvenstvu v Švici želimo čim višje," pa je o ciljih dejal Juhart.

V sezoni bo devet tekem svetovnega pokala, konec januarja sledi vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v švicarskem St. Moritzu. Avstrijsko moštvo si želi v predolimpijski sezoni vsekakor poseči čim višje, merilo bo na najboljšo deseterico.

Ne spreglejte