Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 9. 2012,
14.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 9. 2012, 14.52

8 let

Mladinci v boju za svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mladi slovenski floorballisti se v italijanskem Ciampinu potegujejo za vstopnico na svetovno prvenstvo, ki bo med 7. in 11. majem potekalo v Hamburgu.

Slovenski igralci floorballa do 19 let imajo lepo priložnost, da si na kvalifikacijskem turnirju v Ciampinu zagotovijo vstopnico na majsko svetovno prvenstvo, ki ga bo gostil nemški Hamburg. Mladinska izbrana vrsta je bila v skupinskem delu polovično uspešna, in sicer je na prvi tekmi predtekmovanja s 5:2 ugnala Veliko Britanijo, na tekmi je z dvema goloma zablestel Luka Lavtar, ki je bil izbran za igralca tekme. Na drugem obračunu so mladincem nasproti stali španski "kolegi". Slovenci so s hitrim golom Saše Bizjaka v 27 sekundi napovedali boj za zmago tudi proti floorballistom z Apeninskega polotoka, a je bil to tudi edini gol v španski mreži na celotni tekmi. Španci so namreč strnili vrste in slovensko mrežo zatresli štirikrat, na tekmi proti Veliki Britaniji pa z 11:0 dokazali, da bodo eden glavnih favoritov za pot v Nemčijo.

Slovenija po skupinskem delu zaseda drugo mesto in se bo v polfinalu srečala z zmagovalcem druge skupine, v kateri nastopajo Avstrija, Nizozemska, Italija in Belgija. Kot kaže bo sobotni nasprotnik naših fantov Belgija, ki je z dvema zmagama na vrhu skupine B, v zadnji tekmi predtekmovanja pa jo čaka Nizozemska, ki zaseda četrto mesto. V drugem polfinalu se bo Španija pomerila z zmagovalcem dvoboja med Italijo in Avstrijo.

Na svetovno prvenstvo, kjer bo nastopilo 16 najboljših ekip, vodi le prvo mesto na turnirju v Ciampinu. To pomeni, da bi se slovenski fantje v primeru polfinalne zmage v finalu lahko srečali s krvniki iz predskupine, ki so na svetovni lestvici šest mest pred Slovenijo (Slovenija je na 21. mestu).

Ne spreglejte