Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2018,
0.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Sredozemske igre 2018 Tarragona Jure Kozjek Deni Kožul Bojan Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić Veronika Erjavec Miha Aljančič Nik Krebs

Nedelja, 1. 7. 2018, 0.11

5 let, 10 mesecev

Sredozemske igre, Tarragona, 9. dan

Novo zlato v namiznem tenisu! V vročini, v kateri so igralci omedlevali.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Predzadnji tekmovalni dan 18. sredozemskih iger se je število slovenskih kolajn ustavilo pri 36. Novo zlato odličje sta prispevala namiznoteniška igralca Bojan Tokić in Darko Jorgić v ekipni tekmi, balinar Jure Kozjek je bil srebrn v natančnem zbijanju, srebro sta priveslala tudi Miha Aljančič in Nik Krebs v dvojnem dvojcu, bronasta odličja pa so osvojili teniška igralka Veronika Erjavec, kolesar Izidor Penko v kronometru in ženska rokometna reprezentanca.

Namiznoteniška reprezentanca je dodala še eno odličje najžlahtnejšega leska, po Darku Jorgiću med posamezniki je v ekipnih borbah s konkurenco pometla še ekipa v postavi Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul, ki ga selektorka Andreja Ojsteršek Urh v finalu ni poslala v igro.

"Smo ena najboljših, če ne celo najboljša slovenska panoga na sredozemskih igrah z dvema zlatima medaljama." | Foto: Simon Kavčič "Smo ena najboljših, če ne celo najboljša slovenska panoga na sredozemskih igrah z dvema zlatima medaljama." Foto: Simon Kavčič Francoz od vročine omedlel

Finalna bitka s Francozi je bila zahtevna, v dvorani v Vallsu je bila spet prava savna, v dvoboju dvojic je enega od francoskih igralcev vročina tako zdelala, da je omedlel in potreboval t. i. "zdravniški premor". Tokić in Jorgić sta gladko dobila posamezna dvoboja, v dvojicah so se Francozi vrnili v igro, nato je finale rešil Tokić, ki je s 3:0 odpihnil Alexandra Francoisa Robinota.

Tokić: Pogoji so bili nehumani

"Nekako smo pokorili ta Mediteran, vse tekme do finala smo dobili s 3:0, v finalu smo izgubili ene dvojice. Hud tempo tekmovanja, organizatorji bi se morali morda malo zamisliti in pomisliti tudi na igralce. Tista trditev gospoda Vujovića iz rokometa, da njihovo zvezo vodijo idioti ... Ne morem čez to, da ne bi pomislil, da je pri nas enako. Da nam v juniju ne omogočijo dvorane s klimo, da se igra od jutra do večera, fantje niso mogli priti niti do hrane ... Pogoji so bili nehumani. Mi smo izšli kot zmagovalci, lahko si čestitamo, smo ena najboljših, če ne celo najboljša slovenska panoga na sredozemskih igrah z dvema zlatima medaljama," je po napornem finalu in osvojenem zlatem odličju povedal Bojan Tokić.

"Upam, da bomo še naprej zmagovali"

Darko Jorgić, z dvema zlatima odličjema naš najboljši tekmovalec na 18. sredozemskih igrah, je dodal: "Turnir je bil res naporen, če pogledamo, kaj vse sem preigral med posamezniki in zdaj še ekipno, ko smo skakali iz tekme v tekmo. Ni bilo humano, ampak smo končali, veseli, da smo osvojili zlato. Upam, da bomo še naprej zmagovali."

Kozjek izgubil v finalu

Jure Kozjek je v finalu natančnega zbijanja izgubil proti Hrvatu Peru Ćubeli in srebrno medaljo pospremil z besedami: "Celoten finale ni bil na ravni, prej sem dosegal trikrat višje rezultate. A to je najbolj nepredvidljiva disciplina, na žalost sem vse dobre mete očitno že porabil v predtekmovanju in polfinalu. Imel sem priložnost, a na koncu sem, pa čeprav se mogoče grdo sliši, zasluženo izgubil."

Veslača srebrna

Srebrna veslača Miha Aljančič in Nik Krebs sta v finalu A v olimpijskem kanalu v Casteldefelsu zaostala le za Grkoma, bila pa sta hitrejša od Italijanov, Špancev in Srbov. Naš prvi veslaški adut Rajko Hrvat je v finalu lahkega enojca zasedel zanj skromno peto mesto.

Bronasti Erjavčeva, Penko in rokometašice

Bronato odličje sta danes osvojila še teniška igralka Veronika Erjavec, ki je v malem finalu z 2:1 v nizih (2:6, 6:4, 6:3) premagala Italijanko Lucio Bronzetti, ter kolesar Izidor Penko, ki je v 28-kilometrski vožnji na čas za 22 sekund zaostal za zlatim Italijanom Edoardom Affinijem in 16 za srebrnim Portugalcem Domingosom Goncalvesom. Jaka Primožič je bil na kronometru 10.

Veronika Erjavec se je veselila brona v tenisu. | Foto: OKS/Aleš Fevžer Veronika Erjavec se je veselila brona v tenisu. Foto: OKS/Aleš Fevžer

"Na koncu se je zelo dobro izšlo. Začela sem malo slabše, nisem bila najbolj zanesljiva. Drugi niz tudi bolj slab, a mi je nekako uspelo dobiti prvo točko. Potem pa sem se sprostila in je šlo navzgor. Za zdaj je to eden večjih dosežkov v moji karieri," je dejala Erjavčeva.

Slovenske rokometašice so osvojile bronasto odličje. | Foto: OKS/Aleš Fevžer Slovenske rokometašice so osvojile bronasto odličje. Foto: OKS/Aleš Fevžer

Bronaste so bile tudi slovenske rokometašice, ki so v malem finalu s 30:29 premagale Makedonke. "Težka tekma, kar prava za tretje mesto. Začele smo dobro, pomembno pa je, da smo se vrnile, na koncu je bronasta naša. Na takšni tekmi je treba ohraniti mirno glavo, nam je to uspelo do neke mere, na koncu pa je pomembna zmaga. Zelo sem vesela in ponosna na vsa dekleta," je po tekmi povedala najboljša strelka Tjaša Stanko, ki je zabila 12 golov.

Moška rokometna reprezentanca je osvojila končno peto mesto, v tekmi za razvrstitev je z 31:25 premagala Portugalsko.

Aleš Borčnik
Sportal Še tretja zlata za Slovenijo v Tarragoni! Prigaral jo je balinar Borčnik.
Darko Jorgić
Sportal Še drugo zlato za Slovenijo! Priskrbel ga je Darko Jorgić.
Maruša Štrajhar
Sportal Za medalje tokrat poskrbeli judoisti, rokometaši izgubili četrtfinale proti Hrvatom
David Habat
Sportal Rokoborec iz diaspore, znane po polki, prinesel zmagovito miselnost
Sportal Telovadcem se je utrgalo, rokoborec jezen po porazu v finalu
Sportal Veselje simpatičnih sester Šalehar in neprespanega plavalca Stevensa
Lokostrelci Sredozemske igre
Sportal Zbirka slovenskih medalj se povečuje, slovenski junaki tretjega dne so lokostrelci
Tjaša Ristič
Sportal Dan se je začel slabo, zvečer priteklo nekaj solz sreče #video
Tjaša Ristič
Sportal Prvo zlato za Slovenijo! Vražja karateistka Tjaša pometla s konkurenco.
Sredozemske igre 2018 otvoritev
Sportal Še nogometno svetovno prvenstvo jih ne gane, kaj šele Sredozemske igre #video
Ne spreglejte