Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
10.46

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

plavanje Tara Vovk Sašo Boškan

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 10.46

2 meseca, 2 tedna

SP v plavanju, Doha 2024 (ponedeljek)

Slovenca v Dohi daleč od osebnih rekordov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tara Vovk | Tara Vovk se bo z mešano štafeto podala v lov na olimpijsko vozovnico za Pariz. | Foto Anže Malovrh/STA

Tara Vovk se bo z mešano štafeto podala v lov na olimpijsko vozovnico za Pariz.

Foto: Anže Malovrh/STA

Na svetovnem prvenstvu v plavanju v Dohi sta se danes predstavila plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je na 100 metrov prsno osvojila 36. mesto, in Sašo Boškan, ki je bil na 200 metrov prosto 33.

Janja Šegel Katja Fain Neža Klančar
Sportal Slovenke do vozovnice za Pariz, v Dohi padel tudi svetovni rekord

Slovenska predstavnika sta bila daleč od osebnih rekordov. V trenutni poplavi tekmovanj zaradi nadomeščanj zadnjih odpadlih prireditev iz časa pandemije koronavirusa gre sklepati, da boljšo formo načrtujeta za junijsko evropsko prvenstvo v Beogradu.

Tara Vovk je svoj najboljši dosežek 1:11,81, ki ga je odplavala lani, zgrešila za skoraj tri sekunde, kar zanesljivo ni dober obet pred nastopom mešane štafete, ki naj bi se podala v lov na olimpijsko vozovnico za Pariz, ob tem jo na Arabskem polotoku čaka še tekma v paradni disciplini na 50 metrov prsno.

Po decembrskih državnih rekordih v 25-metrskem bazenu v Romuniji trener Domen Majhen in tekmovalka z dosežkom ne moreta biti zadovoljna. "Seveda sva pričakovala več, a treba bo spet dvigniti glavo. Njena paradna disciplina je 50 metrov prsno in do sobote ima dovolj časa, da se zbere ter dobro pripravi," je tekmovalki spodbudo namenil Majhen.

Boškan: Ne vem, kaj se je zgodilo

Sašo Boškan je že v nedeljo na tekmi na 400 metrov prosto nakazal, da ni v povsem vrhunski formi. Z 1:49,66 je pred dvema mesecema in pol dosežen osebni rekord zgrešil za dve sekundi in že končal nastope v Katarju.

Sašo Boškan je na 200 metrov prosto osvojil 33. mesto. | Foto: www.alesfevzer.com Sašo Boškan je na 200 metrov prosto osvojil 33. mesto. Foto: www.alesfevzer.com

"Ne vem, kaj se je zgodilo, saj sem bil glede na treninge prepričan, da sem v formi. Zdaj seveda nisem zadovoljen, a mi to ne bo pomaga. Čakajo me novi treningi in dobra priprava na evropsko prvenstvo v Beogradu," je dejal tekmovalec in dodal, da trema ni bila razlog za slabši nastop: "Bil sem na številnih velikih tekmah, kjer s tem nisem imel težav."

Slovenski tabor pa veliko pričakuje od torkovih nastopov z dvema paradnima disciplinama. Peter John Stevens je v nedeljo dosegel osebni rekord na 100 metrov prsno, kar je bil dober obet pred 50-metrsko tekmo, v kateri se je na lanskem prvenstvu v Fukuoki prebil v finale. Janjo Šegel čaka tekma na 200 metrov prosto.

Neža Klančar
Sportal Slovenke na SP pripravile prvovrstno presenečenje
Gorazd Podržavnik
Sportal Slovenci v Doho tudi po uresničitev olimpijskih sanj
Ne spreglejte