Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2009,
19.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 8. 2. 2009, 19.17

8 let

Timo Boll in Li Qian na prestolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemec Timo Boll in naturalizirana Poljakinja Li Qian sta zmagovalca namiznoteniškega evropskega turnirja TOP 12 v Düsseldorfu.

Boll je v pričakovanem finalu s 4:3 premagal Belorusa Vladimirja Samsonova in s tem potrdil lanski naslov evropskega prvaka, Poljakinja Lijeva pa je bila v "kitajskem" finalu s 4:1 boljša od Nizozemke Li Jie.

Poslastica turnirja z nagradnim skladom 70.000 evrov je bil gotovo finalni moški obračun, v katerem sta se srečala Boll in Samsonov, v zadnjih letih daleč najboljša evropska igralca, oba imata v svoji zbirki trofej tri naslove evropskega prvaka. Starejši Belorus je že vodil z 2:0 in 3:1 v nizih, a evropski prvak iz St. Peterburga je na krilih 5.500 glasnih navijačev spreobrnil izid v svojo korist in četrtič zmagal na tem turnirju, po katerem je v žep spravil 9000 evrov.

"Izjemna tekma. Škoda, ker v namiznem tenisu ni neodločenega izida. Vladimir je bil spet na visoki ravni, sam pa sem prav tako pokazal formo, ki je nisem pričakoval, saj sem bil v zadnjem času utrujen. Hvala tudi gledalcem, ki so me vrnili med žive," je bil zadovoljen Boll, ki je v polfinalu s 4:1 premagal Danca Michaela Mazea, Samsonov pa je bil z istim izidom boljši od Grka Kalinikosa Kreange.

''Kitajski'' polfinale

V ženski konkurenci so vse večje turnirje v zadnjem času osvajale Kitajke s potnim listom ene izmed evropskih držav. In v Düsseldorfu ni bilo nič drugače. Že polfinale je bil povsem "kitajski", nekdanja evropska prvakinja Nizozemka Lie Jie je s 4:2 premagala aktualno prvakinjo Avstrijko Liu Jia, Poljakinja Li Qian pa je bila s 4:3 boljša od Nemke Jiadou Wu.

Pri moških so v četrtfinalu igrali še Avstrijec Weixing Chen, Nemec Dimitrij Ovtscharov, švedski veteran Jörgen Persson in Romun Adrian Crisan (v predtekmovanju so izpadli Hrvata Zoran Primorac in Ruiwu Tan, Avstrijec Robert Gardos ter Belgijec Jean-Michel Saive), pri ženskah pa Romunki Elizabeta Samara in Daniela Dodean, Hrvatica Tamara Boroš in Nizozemka Li Jiao (iz skupine se niso prebile Italijanka Wenling-Tan Monfardini, Madžarka Krisztina Toth, Belorusinja Viktoria Pavlovič in Luksemburžanka Xia Lian Ni).

Ne spreglejte