Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
18.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 17. 11. 2012, 18.02

8 let

V polfinalu Kranja tudi tri Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mina Markovič in Maja Vidmar sta se brez težav uvrstili v polfinale tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju.

Slovenski tekmovalki sta splezali do vrha obeh kvalifikacijskih smeri ter si prvo mesto delita z Južnokorejko Jain Kim. V polfinale se je uvrstila tudi Tina Šušteršič z 21. izidom kvalifikacij.

V polfinalu, ki se bo v športni dvorani Zlato polje začel ob 20. uri, bo skupno nastopilo sedem slovenskih tekmovalcev. Klemenu in Juretu Bečanu, Urbanu Primožiču in Domnu Škoficu, so se popoldne pridružile še Markovičeva, Vidmarjeva in Šuštaršičeva. Markovičeva in Vidmarjeva v ženski in Primožič v moški konkurenci so se dotaknili vrhov obeh kvalifikacijskih smeri.

Najuspešnejša slovenska športna plezalka Mina Markovič je nastop v kvalifikacijah opravila z odliko in brezhibno, v obeh smereh se je dotaknila vrha in se z najboljšim možnim izhodiščem uvrstila v nadaljevanje tekme. Brezhibno je plezala tudi njena izzivalka Kimova, ki v skupnem seštevku za najboljšo športno plezalko sezone, vodilno v svetovnem pokalu in branilko skupne zmage, Markovičevo zaostaja za 33 točk. Po pričakovanjih se napoveduje oster boj za naslov zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala. Markovičeva, v Kranju je zmagala pred tremi leti, je na zadnjih dveh kranjskih tekmah osvojila drugo mesto, obakrat pa je zmagala Kimova.

Odlično se je v kvalifikacijah odrezala tudi Vidmarjeva, ki je v Kranju že dvakrat zmagala, in sicer v letih 2006 in 2007.

Na startu ženskih kvalifikacij je bilo 36 tekmovalk, od tega pet Slovenk. Debitantki Tjaša Kalan in Anja Šerbinek se nista uvrstili v polfinale. Kalanova je osvojila 29. mesto, Šerbinekova pa je bila 36. Pri moških se je za mesto med 26 polfinalisti merilo 46 tekmovalcev, od tega osem Slovencev. Izidor Zupan je kvalifikacije končal na 32. mestu, Sergej Epih je bil 33., Martin Bergant je v svojem kranjskem debiju osvojil 35. mesto, Jure Raztresen pa je zasedel končno 37. mesto.

Ne spreglejte