Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 6. 2021,
19.47

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

HDD Jesenice Andrej Hebar

Sreda, 2. 6. 2021, 19.47

2 leti, 10 mesecev

konec kariere

Andrej Hebar končal kariero: Hvala, hokej, za neverjetnih 32 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Jesenice prvaki - Olimpija finale | Andrej Hebar je takole dvignil še zadnjo igralsko lovoriko v dolgi karieri, ki jo je končal pri 36 letih. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Andrej Hebar je takole dvignil še zadnjo igralsko lovoriko v dolgi karieri, ki jo je končal pri 36 letih.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Hvala, hokej, za neverjetnih 32 let. Najboljši šport na svetu," je na družbenem omrežju Instagram konec dolge hokejske kariere oznanil 36-letni Andrej Hebar.

Dobre tri tedne za tem, ko se je sredi Tivolija v dresu HDD Sij Acroni Jesenic veselil naslova državnega prvaka in namignil, da je to verjetno zadnja lovorika v karieri, je Andrej Hebar na družbenem omrežju potrdil, da je čas za igralsko slovo od športa, ki mu je bil predan od malih nog.

Igralsko slovo od najboljšega športa na svetu

"Hvala, hokej, za neverjetnih 32 let. Najboljši šport na svetu," je zapisal na Instagramu in zapisu dodal fotografijo z olimpijskih iger v Pjongčangu, kjer je leta 2018 kot edini slovenski oklepnik, ki si je takrat kruh služil v domovini, doživel enega najlepših reprezentančnih spominov.

Tako v dresu Olimpije kot Jesenic je igral v ligi EBEL, ob koncu kariere pa dres obeh oblekel še v Alpski ligi. | Foto: Sportida Tako v dresu Olimpije kot Jesenic je igral v ligi EBEL, ob koncu kariere pa dres obeh oblekel še v Alpski ligi. Foto: Sportida

Olimpija, Jesenice, tujina ...

36-letni Ljubljančan, ki si je družino in dom ustvaril na Gorenjskem, je v dolgoletni karieri spisal kar nekaj poglavij z različnimi klubi. Zgodaj se je podal v tujino, se kalil na Švedskem in Češkem, kjer je spoznal tudi tamkajšnjo najvišjo raven klubskega tekmovanja. Pot ga je za kratek čas zanesla tudi čez lužo, pa na Slovaško, na Hrvaško, v Francijo in na Madžarsko.

V Sloveniji je igral za oba večna tekmeca, Olimpijo in Jesenice, ter z njima osvojil sedem naslovov slovenskega prvaka. V zelenem in rdečem dresu je drsal tako v ligi EBEL kot v Alpski ligi, v kateri je z železarji preživel tudi zadnji sezoni kariere, ko je bil ob soimenjaku Tavžlju eden od redkih izkušenejših oklepnikov.

Veljal je za trdoživega, požrtvovalnega hokejista, ki je znal izkoriščati dolgoletne izkušnje. Kot je dejal sam, je vselej igral s srcem, kar so cenili tudi navijači.

Z reprezentanco je igral na številnih svetovnih prvenstvih, zadnjič leta 2019, reprezentančni vrhunec pa doživel na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018. | Foto: Sportida Z reprezentanco je igral na številnih svetovnih prvenstvih, zadnjič leta 2019, reprezentančni vrhunec pa doživel na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018. Foto: Sportida

Pjongčang in številna svetovna prvenstva

Dolga leta je bil del slovenske reprezentance, s katero je ob tekmovanju petih krogov nastopil tudi na mnogih svetovnih prvenstvih, ki bi jih lahko šteli na prste obeh rok. Prvič je na članskem SP zaigral v sezoni 2005/2006, zadnjič leta 2019.

Hvala, Hebi, in srečno na novi poti! | Foto: Peter Podobnik/Sportida Hvala, Hebi, in srečno na novi poti! Foto: Peter Podobnik/Sportida

 

Jesenice prvaki - Olimpija finale
Sportal Oglasili so se Jeseničani: Nismo obupali, z jekleno voljo gremo naprej!
Ne spreglejte