Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2012,
19.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 7. 3. 2012, 19.52

8 let

Banham se bo hladil na sedmih, Prpic na štirih tekmah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po splošnem pretepu na prvi tekmi polfinala med Medveščakom in Celovcem je disciplinska komisija EBEL določila kazni. Frank Banham je dobil sedem, Joel Prpic pa štiri tekme prepovedi nastopanja.

V 40. minuti obračuna je bilo praktično že vse odločeno, KAC je vodil s 3:0, s čimer pa se niso mogli sprijazniti vidno nervozni igralci Medveščaka. Tako je v zadnji minuti drugega dela povsem brez potrebne Frank Banham s komolcem na tla pokosil Stefana Geierja, ki je okrvavljen padel na tla. Kanadski napadalec je zadrsal na kazensko klop, a moral pod prho. Na poti do slednje se je spustil v verbalni konflikt z gostujočimi igralci, ki pa je prerasel v obračunavanje s pestmi, v katerega so se spustili tudi nekateri igralci, ki so bili v tistem trenutku na rezervni klopi, na sredi igrišča pa sta si boksarski dvoboj spustila tudi oba vratarja Robert Kristan in Andy Chiodo.

Da Banham ne bo ušel kazni, je bilo jasno takoj. Kanadski veteran bo zaradi naleta v predel glave in vratu počival sedem tekem, kar pomeni, da je zanj polfinalna serija že končana, soigralcem bo znova lahko pomagal v finalu, seveda, v kolikor se vanj ''medvedi'' uvrstijo. Za večjo neumnost pa je poskrbel Joel Prpic, ki bo počival na štirih tekmah, pogojno pa je dobil še dve tekmi kazni s preizkusno dobo treh mesecev. Kanadčan s hrvaškimi koreninami se je lotil nasprotnikovega igralca s pestmi, ko je ta ležal na tleh in bil povsem nemočen. Nadaljnjih udarcev v predel glave ni mogel preprečiti niti linijski sodnik, 37-letnega napadalca je zaustavil šele igralec Celovca. Oba hokejista nista prav nič pomagala soigralcem po nepričakovanem porazu pred domačimi navijači, oba sta nosilca igre, z neumnostjo pa sta ''medvedom'' zmanjšala možnosti za preboj v finale.

Ne spreglejte