Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2011,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Bašič Amiens HK Olimpija

Torek, 12. 4. 2011, 13.26

8 let

Bašič se seli v francoski Amiens

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med prvimi slovenskimi igralci, ki so si za prihodnjo sezono našli delodajalca v tujini je mladi napadalec Luka Bašič, ki zapušča HK Olimpijo in se seli v francoski Amiens.

HK Olimpija je v tej sezoni prišla do najboljše uvrstitve, saj je na koncu osvojila bronasto odličje. Med nosilci igre je bil tudi napadalec Luka Bašič, ki pa v prihodnji sezoni ne bo več kazal svoje znanje na slovenskih hokejskih igriščih, saj je podpisal pogodbo s francoskim Amiensom.

''Iz Amiensa so prišli z menoj v kontakt pred približno tremi tedni in mi ponudili pogodbo za prihodnjo sezono. Predstavili so mi želje in cilje kluba, ki so zelo visoki, saj ciljamo na sam vrh francoske Magnus lige,'' je o ponudbi dejal Bašič, ki je podpisal enoletno pogodbo, nato pa nadaljeval: ''Po pogovoru z nekaterimi ljudmi, ki dobro poznajo francosko ligo in nekaterimi igralci, ki so tam igrali v tej sezoni, sem se odločil, da sprejmem njihovo ponudbo. Imel sem še nekaj ponudb iz tujine, vendar se mi je le ta zdela najprimernejša, predvsem zaradi dobre urejenosti kluba in visokih ambicij za prihodnjo sezono.''

Kot kaže, je bil 21-letni hokejist za vodilne može premalo dober, da bi se preizkusil v Tilii Olimpiji, a dovolj dober, da bo v prihodnje igral v tujini. Sam o možnosti igranja za ''zmaje'' pravi: ''Priložnosti pri Tilii Olimpiji nisem pričakoval, tako da nisem razočaran. Kakšnih večjih možnosti, da bi v prihodnji sezoni zaigral za Tilio Olimpijo ni bilo, saj nisem imel kontaktov z vodstvom Tilie Olimpije in pa tudi moja prioriteta za sezono 2011/2012 je bila tujina.''

Amiens je redni del v francoski ligi magnus končal na petem mestu, v končnici je najprej s 3:1 izločil Briancon, kjer so igrali Edo Terglav, Blaž Ankerst in Luka Tosič, nato pa v polfinalu izgubil z 0:3 v zmagah proti končnem zmagovalcu prvenstva Rouenu.

Ne spreglejte