Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2013,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 31. 5. 2013, 12.06

8 let

Direktor EBEL: Jesenice niso znale vstopiti skozi odprta vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jeseniški navijači tudi v novi sezoni ne bodo videli svojih ljubljencev igrati v ligi EBEL. Slavku Kanalcu ni uspelo izpolniti zahtev, tako da bo v mednarodnem tekmovanju igralo 11 moštev.

"Železarji" bi morali do petka, 31. maja, izpolniti nekaj zahtev, če bi želeli po enoletnem premoru znova okusiti igranje v ligi EBEL. Med temi bi morali poplačati nekaj dolgov za nazaj, ker bi šlo za nov klub, pa bi morali tudi plačati 100.000 evrov pristopnine, hkrati pa bi morali priložiti bančno garancijo, da bo sezona izpeljana do konca. To Slavku Kanalcu in ljudem okoli njega ni uspelo.

"Na žalost nismo dobili potrditve o izpolnitvi pristopnih pogojev. Med tednom nas je naprej obvestil Miha Rebolj, da Mladi Jesenice odpovedujejo nastopanju v ligi EBEL, danes pa nas je poklical še gospod Kanalec, ki nam je dejal, da se jim ni ni uspelo dogovoriti s sponzorji o sodelovanju, ki bi zagotovili primerna sredstva za izpeljavo sezone. S tem ni več možnosti, da bi zaigrali v tej sezoni v ligi EBEL," je potek dogodkov komentiral direktor lige EBEL Christian Feichtinger, ki ni mogel mimo dveh prijav z Jesenic: "Upam, da se bodo vsi na Jesenicah končno usedli za mizo in našli skupno rešitev. Nam namreč ni lahko ugotoviti, kdo pravzaprav zastopa koga."

Jesenice so imela odprta vrata

Jeseniški navijači in tudi predstavniki klubov v ligi EBEL so doživeli kar nekakšen "deja vu". Že drugo leto zaporedoma je Kanalec veliko obljubljal, prestavljal odločitve, na koncu pa vse pustil na "suhem". "O Slavku Kanalcu in njegovem pristopu ne želim dajati izjav," je bil diplomatski Feichtinger, nato pa se je razgovoril: "Jesenicam smo šli na roko, ko smo jim ponudili dodaten rok sedmih dni za izpolnitev obveznosti, ki bi jim prinesle nastop v ligi EBEL. To bi bilo dobro tudi za nas, saj bi nastopilo 12 ekip. Pri odločanju, ali jim damo to priložnost, so igrala tudi čustva. Jesenice so imele odprta vrata na najširši mogoč način, na žalost pa jim ni uspelo stopiti skozi njih. Liga EBEL brez dvoma išče nove ekipe za prihodnje tri sezone. Jesenice so imele prvo štartno mesto, če se lahko tako izrazim, vendar jim ga ni uspelo izkoristiti. V prihodnje bodo morale pristopiti bolj profesionalno, če se bodo želele vrniti v ligo. Hkrati pa bodo morale to narediti hitreje, ne bodo imele več na voljo toliko časa. Liga bo namreč iskala nove možnosti, Jesenice bodo le ena izmed mogočih ekip, ki bi lahko zaigrale v ligi. Jesenice spoštujemo. Spoštujemo zgodovino kluba in kaj vse je do zdaj naredil za hokej, še posebej v nižjih selekcijah. Prav zaradi tega smo storili vse, kar smo lahko, da smo jim omogočili vrnitev.

Potreben bo drugačen pristop

V ligi EBEL so Jesenice preživele šest sezon, zdaj bo druga, ko ne bo več del tekmovanja, ki je vedno bolj priznano v Evropi in se tudi širi v sosednje države. Vodstvo dobiva vedno več prošenj o pristopu. Kaj bodo morali torej na Jesenicah narediti, če želijo znova igrati v ligi EBEL? "Predvsem bo potreben povsem drugačen pristop. Morate se zavedati, da je madžarski Dunaujvarosi-Budapest skušal narediti vse, da bi se ligi priključil že letos. Njihova predstavitev je bila zelo profesionalna, marsikaj so bili pripravljeni storiti. Vendar z vsem spoštovanjem do Jesenic, je bila odločitev o povratku usmerjena v korist Jesenic. Tudi drugi klubi si želijo nastopiti. Ekipa, ki bo želela sodelovati v sezoni 2014/15, bo morala imeti stvari urejene že nekje septembra 2013. Še enkrat pa ponavljam. Če bo prava volja na Jesenicah, upamo, da se vrnejo v ligo," nam je za konec zaupal direktor tekmovanja.

Ne spreglejte