Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2019,
16.44

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Miha Butara HK Olimpija Ivo Jan

Torek, 17. 12. 2019, 16.44

4 leta, 5 mesecev

vodja mladinskega pogona

Ivo Jan se vrača v Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Ivo Jan | Ivo Jan se vrača v Olimpijo. Postal je vodja mladinskega pogona HK SŽ Olimpija. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Ivo Jan se vrača v Olimpijo. Postal je vodja mladinskega pogona HK SŽ Olimpija.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nekdanji hokejist, zadnja leta pa trener, v lanski sezoni selektor slovenske hokejske reprezentance Ivo Jan je našel novega delodajalca. Prevzel je vodenje mladinskega pogona HK SŽ Olimpija. V klubu bo skrbel za delo s selekcijami od hokejske šole do mladincev. Jan je kot igralec kar nekaj časa preživel v zeleno-belem dresu, po igralski karieri pa v zmajevem gnezdu nekaj časa deloval kot pomočnik trenerja članske ekipe, nato pa še kot glavni trener zmajev v ligi EBEL.

HK Olimpija Linz Gregor Polončič
Sportal Gregor Polončič: Kritikom nimam česa dokazovati, lahko se dokažem le sebi #video

"Po končani igralski karieri je bila moja želja, da bi ostal doma, delal z mladimi in prenašal znanje mladim nadobudnim hokejistom. Po desetih letih trenerskega dela v članski konkurenci se mi je uresničila želja opravljati delo, ki mi je bilo vedno v užitek, in vesel sem, da sem dobil to priložnost. Vse trenerje v klubu že dobro poznam, z nekaterimi smo skupaj igrali, a tukaj sem zaradi otrok. Imamo dober potencial in naša želja je, da jim damo priložnost za hokejski razvoj," je o sodelovanju z Olimpijo povedal Ivo Jan, čigar podmladek se prav tako kali v ljubljanskem klubu.

Po petih letih spet v zmajevem gnezdu

Štiriinštiridesetletnik je po prehodu v drugo kariero deloval tudi kot pomočnik trenerja članskega moštva HDD Olimpija, nato še kot glavni trener zmajev v razširjenem avstrijskem prvenstvu, a se zaradi slabih razmer v klubu preselil v EBEL-ligaški Gradec, kjer je ostal tri sezone. Sprva kot pomočnik, nato šef trenerskega štaba. Sledila je kratka selitev v drugo nemško ligo, zadnji dve sezoni pa je v Alpski ligi vodil Vipiteno. 

"V klubu se kalijo številni mladi in nadarjeni hokejisti in naša naloga je, da jim omogočimo najboljše mogoče pogoje, kar je tudi v skladu z našo vizijo razvoja in cilji, ki smo si jih zastavili," pravi predsednik Olimpije Miha Butara. | Foto: HK SŽ Olimpija "V klubu se kalijo številni mladi in nadarjeni hokejisti in naša naloga je, da jim omogočimo najboljše mogoče pogoje, kar je tudi v skladu z našo vizijo razvoja in cilji, ki smo si jih zastavili," pravi predsednik Olimpije Miha Butara. Foto: HK SŽ Olimpija

V tem času je sodeloval tudi v reprezentanci, kratek čas kot pomočnik Nika Zupančiča, v lanskem tekmovalnem obdobju pa kot selektor. Po koncu sezone ga je na selektorskem položaju zamenjal Matjaž Kopitar.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Olimpija brez težav, Jeseničani se tolčejo po glavi

Butara vesel Janovega prihoda

"Veseli me, da je naše trenerske vrste okrepil nekdanji selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, ki je vrhunski strokovnjak in nekdanji izjemen igralec. V klubu se kalijo številni mladi in nadarjeni hokejisti in naša naloga je, da jim omogočimo najboljše mogoče pogoje, kar je tudi v skladu z našo vizijo razvoja in cilji, ki smo si jih zastavili," pa je ob sklenitvi sodelovanja dodal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Preberite še:

Eva Terčelj
Sportal Hokejisti Olimpije, rokometašice Krima, Savšek, Terčeljeva, Pogačar ...
Ne spreglejte