Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 10.26

8 let

Jeseniški tujci: odšel, vrnil, ostal …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Garderoba ''železarjev'' je bila v tej sezoni močno na prepihu kar se tiče tujih hokejistov. Število slednjih, ki so bili načrtovani za kader, so igrali ali pa še igrajo, se ustavi kar pri 20.

Zgodba s tujim kadrom pri Jesenicah se v tej sezoni vleče kot jara kača. Marsikdo bi pomislil, v kolikor bi pogledal, koliko tujcev se je znašlo na seznamu tekom sezone, bi pomislil, da se klub koplje v denarju, a realnost je povsem drugačna.

Zapleti so se začeli že na samem začetku, še pred tekmovalnim delom. Domnevno zaradi slabe nastanitve. Brata Stephenson, Logan in Shay, Justin Donati in Dylan Hunter so prišli na Jesenice, a jih iz omenjenega razloga še hitreje zapustili. Donatijev brat Tyler se na Jesenicah niti ni pojavil, prav tako pa tudi ne Doug Nolan, ki se je odločil, da bo prenehal z aktivno kariero. Posebna zgodba je bil James Sixsmith. Za odhod se je sprva odločil tudi 27-letni Kanadčan, ki pa se je čudežno, še isti dan premislil in ostal. A ne za dolgo. Že konec avgusta je znova zapustil Jesenice, skupaj z Waceyjem Rabbitom, a se 12. septembra znova vrnil. Dober mesec zatem je še tretjič zapustil jeseniško garderobo in se preselil na Norveško.

Prihod Gašparja preklicali v manj kot 24 urah

Po odhodu Severnoameričanov se je klubsko vodstvo odločilo, da se ozre proti Severu Evrope, večina igralcev je prišla prav iz omenjenega konca, hkrati pa sta se priključila tudi Slovak Lukaš Hvila in Čeh Martin Tuma. Tudi prvi ima svojo zgodbo. Tudi sam se je ob zadnjem številčnejšem odhodu odločil, da zapustil Jesenice, a nato dejal, da si vseeno želi ostati. Seveda, ko bo dobil izplačane obveznosti za nazaj. Slovaku so denarne obveznosti poplačali in ko bi moral s soigralci odpotovati na tekmo v Beljak, se je sled za 30-letnikom izgubila, saj se na klice vodstva ni več oglašal. Ob zadnjem osipu so v klubu ostali vratarja Michal Fikrt in Justin Sand, ki pa še ni stopil med vratnice v EBEL ter Antti Pusa. Vrnil se je tudi izkušeni branilec Henrik Petre, ki je bil pred časom na preizkušnji in se sprva ni uspel dogovoriti o podaljšanju sodelovanja. Šved je po vrnitvi odigral le eno tekmo, sedaj pa je (domnevno) poškodovan. Pogodbo sta pretekli teden podpisala dva napadalca. Jonathan Juliano in Rastislav Gašpar, katerega prestop pa je bil v manj kot 24 urah preklican, saj naj bi 28-letni poškodovan in bo odšel na operacijo rame. Tudi Julianov prihod je bil napovedan za pretekli teden, vendar se ga po novem pričakuje v tem tednu. Pri Američanu se je zapletlo pri pridobivanju vizuma.

Pri odhodih je najbolj zanimivo, da je kar šest hokejistov pot popeljala na Norveško, v Valerengo sta odšla brata Stephenson in Justin Donati, Patrik Bergström in Marcus Olsson sta okrepila Sparto Sarpsborg, Sixsmith pa se je preselil v garderobo Lorenskoga. V močnejšo ligo je odšel Johan Björk, ki si je nov dom našel na Finskem, postal je soigralec Mitje Robarja pri Lukkoju. Ob upokojenem Nolanu, so brez kluba Dylan Hunter, Martin Tuma in Gašpar, ki pa je poškodovan.

Kaj bodo prinesli prihodnji dnevi, tedni, ne ve nihče. Vodstvo naj bi načrtovalo namreč nove sveže moči iz tujine, vendar pa pri tem nima več na voljo veliko manevrskega prostora. V klub lahko poleg Juliana pride za EBEL le še trojica igralcev, ki nimajo slovenskega državljanstva. Ali je tujce sploh smotrno pripeljati je druga zgodba. Denarja naj namreč ne bi bilo niti za domače igralce …

Ne spreglejte