Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2011,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 21. 8. 2011, 13.26

8 let

M. Fikrt: Navijači so lahko pomirjeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prva lovorika sezone, naslov prvaka Poletne lige Rudi Hiti, je pripadla ''železarjem'', kjer je bil med najvidnejšimi členi zasedbe finskega stratega ljubljenec navijačev, češki vratar Michal Fikrt.

Za Jeseničani je pet pripravljalnih tekem, izkupiček pa so tri zmage in dva poraza. Na blejskem turnirju so z dvema zmagama in porazom po izvajanju kazenskih strelov na koncu dvignili lovoriko in še šestič osvojili Poletno ligo Rudi Hiti.

Do uspeha pa bi lahko prišli tudi s tremi zmagami, proti večnemu tekmecu iz Ljubljane so imeli še dve minuti pred iztekom srečanja poln izkupiček v svojih rokah, na koncu pa morali priznati premoč po izvajanju kazenskih strelov. ''Navijači so lahko pomirjeni, saj smo odigrali zelo dobro tekmo. Pravzaprav sta obe ekipi prikazali všečno igro. Padlo je šest zadetkov, na koncu pa so zmagovalca odločili kazenski streli. Z igro smo lahko zadovoljni, vseeno pa je bilo malo preveč nervoze in boksarskih vložkov, kar pa ni potrebno,'' je po tekmi ocenil razplet prvega večnega derbija sezone Michal Fikrt.

Igralci so imeli težave z vročino

Tekmo so zaznamovale številne kazenske minute, na koncu sta se obe ekipi skupaj prislužili kar 50 minut na kazenski klopi, kar nekajkrat pa je med igralci preskočila iskrica, tako da so na svoj račun prišli tudi gledalci, teh je bilo v blejski dvorani okoli 1.000.

''Najtežje za obe ekipi je bila vročina, v dvorani je bilo zares vroče. Hkrati je to derbi, vsi si želimo zmage na njem. Noben igralec noče oddati metra zastonj, veliko je borbe, pride do napake in posledično izključitev,'' je o težavah in izključitvah dejal češki vratar, ki se je izkazal s številnimi obrambami, pri izenačujočem zadetku v 58. minuti pa je bil brez moči. Slednji je imel s soigralci v 52. minuti še dva zadetka prednosti, ki pa nista bila dovolj: ''Ob koncu smo zares popustili. Olimpiji je pač uspelo doseči dva zadetka, a kaj želimo. To je pač hokej. Še dobro, da je bila tokrat le prijateljska tekma. Tekom sezone si takšnega padca nikakor ne bomo smeli dovoliti.''

Hvila podpisal do konca sezone

Na turnirju pa so pristaši slovenskih državnih prvakov na delu prvič videli tudi dva tuja igralca. Proti Olimpiji je zaigral Lukaš Hvila, ki je na dveh tekmah zabeležil dva zadetka in podajo. Slovaški napadalec je sicer prišel na preizkušnjo, a si po obeh nastopil priigral enoletno pogodbo, katero je podpisal v nedeljo. V soboto je svoj prvi nastop vpisal tudi švedski napadalec Marcus Olsson, ki pa bo strokovni štab moral še prepričati.

''Sam niti ne vem, kdo nas bo še okrepil. Tisti, ki so tu, igrajo dobro in mislim, da bodo z dobrimi predstavami razveseljevali navijače skozi celotno sezono,'' je o dobrih igrah tujih igralcev prepričan Fikrt, medtem ko je Hvila po podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal: ''Po številnih letih na Slovaškem sem agenta prosil, če mi poišče angažma zunaj moje domovine in prepričan sem, da je izbira dobra. Liga EBEL se igra na visokem nivoju, želim pa si, najbrž tako kot vsi drugi, da bi dodal svoj delež k izpolnitvi naših želja.''

Ne spreglejte