Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2019,
21.31

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

liga EBEL Mitja Robar Anže Kuralt Ken Ograjenšek Nik Simšič Mark Čepon Graz 99ers Medveščak Zagreb Luka Gračnar Innsbruck Sapa Fehervar

Nedelja, 6. 1. 2019, 21.31

5 let, 3 mesece

liga ebel, med 1. in 6. januarjem

Celovec se je z rekordom znesel nad Medveščakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Andrew kozek | Andrew Kozek je ob rekordni zmagi Celovca nad Medveščakom (12:0) zadel kar šestkrat, kar do nedelje v tem tekmovanju ni uspelo nikomur. | Foto Sportida

Andrew Kozek je ob rekordni zmagi Celovca nad Medveščakom (12:0) zadel kar šestkrat, kar do nedelje v tem tekmovanju ni uspelo nikomur.

Foto: Sportida

Hokejisti Celovca so se znesli nad finančno in kadrovsko obubožanim Medveščakom, pri katerem vztrajajo trije Slovenci Mitja Robar, Nik Simšič in Mark Čepon. Korošci so vknjižili rekordno visoko zmago v zgodovini lige EBEL, Zagrebčane so premagali z 12:0. Šest zadetkov je vpisal Andrew Kozek, kar mu je v tem tekmovanju uspelo kot prvemu. Dodal je še tri asistence. Hrvaško moštvo, ki je znova nastopilo z zgolj 15 igralci v polju, je s 16. zaporednim porazom izenačilo negativni rekord lige, ki si ga "deli" s HDD Olimpija.

Anže Kuralt
Sportal Kuralt kaznovan, njegovo moštvo neuspešno lovilo rekord

Še lani Robarjev kolektiv je po zmagi delil 30-sekundni video vrhuncev, v katerem dežujejo zadetki. Kot so zapisali, ne gre za nespoštovanje nasprotnika, ampak le za prikaz vseh zadetkov. Za zadnji Medveščak je bil to 16. zaporedni poraz. S tem so Hrvati izenačili negativni rekord lige, ki so ga natančno pred dvema letoma "vknjižili" hokejisti HDD Olimpija

Po podatkih uradne spletne strani lige EBEL ( ta obstaja od sezone 2003/04) je pred Celovcem najvišja zmaga pripadala Dunaju, ki je decembra 2014 z 11:1 premagal Beljak, sledi Linz, ki je novembra 2015 Olimpijo premagal z 10:0.

Po treh porazih so do zmage prišli hokejisti Fehervarja Anžeta Kuralta. S 3:2 so slavili na težkem gostovanju pri Linzu. Slovenski napadalec po osmih zaporednih tekmah tokrat ni zadel. 

Novih točk so se razveselili člani Innsbrucka, ki jim je vratar Luka Gračnar pomagal do zmage s 6:3 nad Dornbirnom. Gorenjski čuvaj mreže, ki mu v zadnjem času pripada vloga prvega vratarja, je zaustavil 29 strelov od 32. Innsbruck je slavil tretjič zapored.

Praznih rok so ostali graški panterji (Ken Ograjenšek še vedno okreva), z 2:5 so doma izgubili z Beljakom, a ostali na drugem mestu.

Liga EBEL, 6. januar

Lestvica

Liga EBEL, 4. januar

Slovenski napadalec v dresu Fehervarja Anže Kuralt je odslužil kazen dveh tekem in se vrnil ob petkovem porazu proti Znojmu. Čehi so Madžare premagali s 6:4, Kuralt je zadel za 1:0 in niz tekem z zadetkom podaljšal na osem.

Anže Kuralt je odslužil kazen dveh tekem in v petek spet zaigral. Zadel je za vodstvo Fehervarja z 1:0, na koncu pa je njegovo moštvo izgubilo. | Foto: Vid Ponikvar Anže Kuralt je odslužil kazen dveh tekem in v petek spet zaigral. Zadel je za vodstvo Fehervarja z 1:0, na koncu pa je njegovo moštvo izgubilo. Foto: Vid Ponikvar

Uspešnejši je bil Gradec, ki še nekaj časa ne bo mogel računati na poškodovanega Kena Ograjenška. Graški panterji so v Celovcu zmagali s 4:2 in se vodilnemu Dunaju na drugem mestu približali na dve točki.

Zmage se je veselil tudi Luka Gračnar. Z Innsbruckom je po podaljšku (3:2) premagal prvaka Bolzano. Slovenski vratar je branil vso tekmo in zaustavil 18 strelov od 20. 

Nov poraz, že 15. zaporedni, so vknjižili hokejisti Medveščaka (Mitja Robar, Nik Simšič, Mark Čepon). Zadnji Zagrebčani so na derbiju začelja z 2:8 priznali premoč Beljaku. 

Liga EBEL, 1. januar

Klubi v razširjenem avstrijskem prvenstvu so tradicionalno v akciji tudi prvi dan novega leta. Innsbruck vratarja Luke Gračnarja je na gostovanju po podaljšku s 3:2 ugnal Salzburg. Junak zmage je bil slovenski čuvaj mreže, ki je proti svojemu nekdanjemu klubu branil vso tekmo in zaustavil 44 strelov. 

Vratar Luka Gračnar je z Innsbruckom leto začel pri svojem nekdanjem klubu Salzburgu, kjer so z izdatno njegovo pomočjo zmagali po podaljšku. | Foto: Sportida Vratar Luka Gračnar je z Innsbruckom leto začel pri svojem nekdanjem klubu Salzburgu, kjer so z izdatno njegovo pomočjo zmagali po podaljšku. Foto: Sportida

Fehervar je brez kaznovanega Anžeta Kuralta z 2:4 izgubil pri vodilnem Dunaju in po sedmih zmagah izgubil še drugič zapored. Kuralt se bo v postavo lahko vrnil v petek. 

Gradec poškodovanega Kena Ograjenška je gostil zadnji Medveščak, v dresu katerega po hudih finančnih težavah in odhodu skoraj vseh tujcev vztrajajo Slovenci Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič, in pričakovano vknjižili peto zaporedno zmago. Avstrijci so zmagali s 6:2. Čepon je ob znižanju Zagrebčanov, ki so igrali z zgolj 14 igralci v polju, podal (6:1). 

Preberite še:

HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Zmaji podaljšali zmagoviti niz, tudi Jeseničani 2018 končali z zmago
Spenglerjev pokal
Sportal Finci zaustavili Kanadčane in osvojili Spenglerjev pokal

 

 

 

Ne spreglejte