Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2023,
8.49

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Boston Bruins Dallas Stars liga NHL

Torek, 7. 11. 2023, 8.49

5 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, 6. november

Boston ostaja trdno v sedlu vzhodne konference lige NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins Dallas Stars | Boston Bruins so dosegli še deseto zmago v tej sezoni in ostajajo trdno na vrhu vzhodne konference. | Foto Reuters

Boston Bruins so dosegli še deseto zmago v tej sezoni in ostajajo trdno na vrhu vzhodne konference.

Foto: Reuters

V severnoameriški hokejski ligi so odigrali štiri dvoboje. Igralci Boston Bruins ohranjajo zagon. Kosmatinci so vpisali še deseto zmago v tej sezoni ter se zasidrali na mestu vodilne ekipe vzhodne konference. V gosteh v American Airlines Centru so s 3:2 premagali Dallas Stars. Izkazal se je vratar gostov Jeremy Swayman s 35 obrambami.

"Mislim, da je bila mojaa tokratna predstava vrhunec vseh iger, a želim biti še boljši iz tekme v tekmo. To je vse, kar me trenutno zanima. Izkušnje me delajo boljšega in mi omogočjo te obrambe," je dejal Jeremy Swayman.

John Beecher in Mason Lohrei sta vsak dosegla svoj prvi gol v NHL za Bruins, zadel je tudi izkušeni kapetan Brad Marchand.

"Dva zadetka novincev in četrta napadalna linija," je bil ponosen trener Bostona Jim Montgomery. "Bilo je zelo pomembno, da smo odigrali čvrsto že na začetku, s čimer smo lahko potem ustvarili pritisk v zadnjih sedmih minutah prve in druge tretjine."

Za Stars sta zadela Wyatt Johnston in Joe Pavelski, Jake Oettinger pa je zbral 26 obramb. Miro Heiskanen je prispeval dve podaji.

Sezono so odlično začeli tudi hokejisti Vancouver Canucks. V kanadskem derbiju so s 6:2 premagali razglašene Edmonton Oilers ter dosegli še četrto zmago po vrsti. Hokejisti iz Britanske Kolumbije so skočili na drugo mesto v razvrstitvi pacifiške skupine.

Pred Vancouvrom so na razpredelnici zahodne konference le še prvaki Vegas Goden Knights, ki se bodo v četrtek zjutraj po srednjeevropskem času pomerili z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Kralji so tretji v pacifiški skupini.

Quinn Hughes je dosegel gol in tri podaje za Vancouver, ki je svoj niz točk podaljšal na osem tekem z zmago v Rogers Areni.

Brock Boeser je dosegel dva zadetka, J.T. Miller je dosegel gol in podajo, Filip Hronek pa dve podaji za Canucks. Thatcher Demko je zbral 40 obramb.

Za naftarje sta zadela Mattias Ekholm in Leon Draisaitl, Stuart Skinner pa je zbral 29 obramb, Oilers so izgubili tri tekme zaporedoma in sedem od zadnjih osmih. Pravo strelsko formo še išče najboljši strelec rednega dela minule sezone Connor McDavid.

Dve tekmi sta se končali po rednem delu. Florida Panthers je doma po podaljšku ugnala Columbus Blue Jackets s 5:4, tudi hokejisti Toronto Maple Leafs so bili na domačem ledu po podaljšku boljši od Tampa Bay Lightning s 6:5.

V kraju Sunrise na Floridi je odločilni zadetek za panterje prispeval Carter Verhaeghe v 1:26 minuti podaljška.

Florida je vodila že s 3:0, a so modri jopiči izenačili v drugi tretjini ter v tretji povedli s 4:3. Nick Cousins pa je manj kot minuto pred koncem zadel za podaljšek.

V Scotiabank Areni v Torontu pa so domači pripravili neverjeten preobrat. Po prvi tretjini so zaostajali že 1:4. A so na koncu izenačili.

Pobuda je bila nato znova na strani gostov. Podaljšek je manj kot tri minute pred koncem izsilil Brandon Hagel, ki pa po tekmi ni mogel skriti velikega razočaranja.

Zahvaljujoč še drugemu golu Šveda Calleja Järnkroka, uspešen je bil 46 sekund po začetku podaljška, se je lahko začelo domače slavje. Izkušeni Järnkrok je pred tem zadel že za 4:4 na začetku tretje tretjine.

Liga NHL, 6. november:

Lestvica:

Preberite še:

Sam Carrick
Sportal Neverjeten preobrat Anaheim Ducks
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kralji podaljšali sijajen niz, Kopitar le še korak od velikega podviga #video
Ne spreglejte