Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
13.43

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

2

Natisni članek

Miha Butara Matic Kralj HK Olimpija Mitja Šivic

Torek, 24. 1. 2023, 13.43

1 leto, 3 mesece

kadrovske spremembe na celovški 25

Mitja Šivic ni več trener Olimpije, poslavlja se tudi Kanadčan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

2

ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic | Mitja Šivic ni več trener Olimpije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mitja Šivic ni več trener Olimpije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mitja Šivic je odstopil z mesta glavnega trenerja HK SŽ Olimpija. Iz kluba odhaja tudi kanadski branilec Carl Neill. Ljubljančani bodo ob 19.15 gostili prvaka Salzburg, moštvo bo vodil dozdajšnji pomočnik Matic Kralj.

HK Olimpija : Red Bull Salzburg
Sportal Prvaki iz Tivolija odpeljali zmago

Iz HK SŽ Olimpija so sporočili, da je Mitja Šivic odstopil z mesta glavnega trenerja. "Dejstvo je, da smo poskušali več različnih stvari, kako se dvigniti na takšen ali drugačen način, in ocenil sem, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate. Rad bi se zahvalil predsedniku kluba Mihi Butari za priložnost, za potrpežljivost in vso spodbudo, ki sem je bil deležen vse do konca. Zahvaljujem se klubu, ki mi je dal priložnost delati na takšni ravni, veliko stvari, ki smo jih skupaj naredili, je bilo res dobrih. Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem v klubu, brez katerih ne bi bilo mogoče delati," je v klubski izjavi dejal 43-letnik.

Daleč od lanskih rezultatov

Šivic se je po sezoni 2020/21 iz HDD Sij Acroni Jesenice preselil v Ljubljano. K Olimpiji mu je takrat sledilo kar nekaj igralcev (med drugim Žan Us, Blaž Tomaževič, Žan Jezovšek, Jaka Sodja, Jaka Šturm ...) in članov štaba (trener vratarjev Anže Ulčar, ki je pozneje na mestu direktorja Olimpije zamenjal Jožeta Kovača, in zdravnik Tom Cvetkovič).

Olimpija je pod trenersko taktirko Šivica ob priključitvi ligi ICEHL v lanski sezoni presenetila, bila nekaj časa vodilna, redni del končala na šestem mestu in se neposredno uvrstila v četrtfinale. V tem jo je po sedmih tekmah izločil Beljak.

V letošnji sezoni so Ljubljančani daleč od lanskih rezultatov, decembra in januarja so na 15 tekmah zmagali le dvakrat in zdrsnili na predzadnje mesto tekmovanja. Od desetega mesta, ki vodi v dodatne boje za končnico, jih loči devet točk.

Zmaji so v trenerskem času Šivica dvakrat postali državni prvaki in pokalni zmagovalci.

"Skupaj smo nanizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe," pravi predsednik Miha Butara. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Skupaj smo nanizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe," pravi predsednik Miha Butara. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Butara: Prepričan sem, da se naše poti še križajo

"Odločitev Mitje Šivica spoštujem, a mi ni vseeno. Skupaj smo nanizali velike uspehe, gradili zgodbo na dolgi rok in prepričan sem, da se naše poti še križajo. Mitji se zahvaljujem za njegovo energijo, zavzetost in vodenje ekipe," je ob tem dodal predsednik Miha Butara.

Olimpijo bo na večerni tekmi ICEHL vodil dozdajšnji pomočnik Matic Kralj.

Neill odhaja v Nemčijo

V sporočilu za javnost so še sporočili, da so se že začeli pogovarjati z morebitnimi trenerji in da iščejo nove okrepitve na igralskih mestih. Ekipo namreč zapušča tudi kanadski branilec Carl Neill, ki se seli v nemško prvo ligo DEL k Schwenninger Wild Wings. Carl Neill se vrača v nemško prvo ligo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Carl Neill se vrača v nemško prvo ligo. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Carl je dobil res odlično ponudbo iz Nemčije in pri koraku naprej v karieri ga nismo želeli ovirati. Za nas je to dokaz, da smo delali dobro. V nadaljevanju njegove kariere mu želim vse dobro," je selitev 26-letnika komentiral Butara.

VSV Beljak : HK Olimpija
Sportal Olimpija poražena tudi na Koroškem
Ne spreglejte