Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 17.01

8 let

Petarda v mreži "železarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 21. kroga lige Ebel v domači dvorani izgubili z vodilno ekipo lige Vienno Capitals z 0:5 (0:1, 0:2, 0:2).

A po porazu v prejšnjem krogu v Beljaku, ko se je končal njihov niz 12 zaporednih zmag, so v drugi tekmi proti Dunajčanom klonili in prvič v sezoni morali priznati premoč tekmecev na domačem ledu.

Brez večjih priložnosti

Domači so začeli zelo pogumno, a kaj ko je glavni sodnik že po minuti in šestih sekundah izključil Paula Healeya in gostje, sicer najboljša ekipa v igri ob številčni prednosti, so zadeli v polno le osem sekund pred iztekom kazni in znova se je začel lov za zaostankom. Gostitelji so imeli v nadaljevanju prve tretjine navidezno premoč, toda izrazitih priložnosti za zadetek niso imeli, Dunajčani pa bi lahko odšli na prvi odmor z dvema zadetkoma naskoka, a je vratar Robert Kristan strel Werenke mojstrsko ubranil z zvokom sirene.

Drugi del so Jeseničani začeli z igralcem manj in svoje delo odpravili odlično, ko pa so imeli sami igralca več na ledu, je zadetek visel v zraku, a je strel Aleša Kranjca zadel prečko. Vodilna ekipa lestvice je še dvakrat pokazala svojo kakovost, drugi zadetek so dosegli tik po izteku kazni Dejana Varla, za 3:0 pa je zadel lisjak Fox, kar je pomenilo težko delo za četo Kima Collinsa pred zadnjimi dvajsetimi minutami.

Sledi obračun z večnimi tekmeci

Zadnjo tretjino so gostitelji začeli z igralcem več, toda vnovič brez pravih priložnosti, čeprav so se trudili, toda gostje so bili na to očitno dobro pripravljeni. Tudi sicer so imeli Jeseničani več plošček na svojih palicah, poskušali so od blizu in daleč, a tokrat ključa za odprtje Charpentierjevih vrat niso našli, gostje pa so za nameček izkoristili še zmedo v jeseniški obrambi in si že v 45. minuti priigrali štiri zadetke prednosti, katerih pa domači tokrat niso nadoknadili. Kljub porazu Jeseničani ostajajo na drugem mestu lestvice, saj so si z 12. zaporednimi zmagami nabrali precejšnjo zalogo točk, kar pa jih nikakor ne sme uspavati.

Novo priložnost za dve točki bodi imeli železarji že v soboto, ko bodo palice prekrižali v Ljubljani z večnimi tekmeci, hokejisti ZM Olimpije.

Ne spreglejte